Novi vrtić za mališane u Donjem Kuscu

Kosovsko Pomoravlje će od jeseni biti bogatije za još jedan novi vrtić zahvaljujući pomoći Vlade Republike Srbije.

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković posetio je novosagrađeni vrtić u Gornjem Kuscu, nadomak Gnjilana, koji se nalazi u dvorištu Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“.

Vrtić koji će poslovati u  okviru Predškolske ustanove „Kolibri“ Koretište, površine je 300 kvadratnih metara.

„U izgradnju i opremanje vrtića  Kancelarija za KiM je do sada uložila 12,5 miliona dinara. Od 1. septembra će u ovaj vrtić poći oko 60 mališana i biće jedan od većih u Kosovskom Pomoravlju“, rekao je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

Pre posete Kuscu, Petar Petković je boravio u gnjilanskom selu Straža gde je posetio socijalno ugroženu porodicu Denić kojoj je Kancelarija za KiM izgradila kuću od 65 kvadratnih metara, za šta je uloženo dva miliona dinara.

 Petković je stanarima novog doma obećao i pomoć Kancelarije za KiM i u obezbeđivanju inventara za opremanje kuće.

Bračni par Denić imaju troje maloletne dece i žive isključivo od socijalne pomoći, dok se za hranu snalaze uglavnom sa svog skromnog poljoprivrednog imanja.

Posetu direktora Kancelarije za KiM Petra Petkovića Kosovskom Pomoravlju pratili su i politički predstavnici Srba među kojima i predsednik Privremenog organa opštine Gnjilane Saša Milošević sa saradnicima.

Izvor: RTV Puls

Comments

Pročitaj još