Danas sednica Kriznog štaba, lekarski deo zabrinut

Beograd, 11. decembra 2020.- Sednica Krizniog staba za borbu protiv korona virusa. Prema onome sto navode epidemiolozi, ocekuje se da u centru paznje budu mere koje bi se odnosile na predstojece praznike i ocekivani dolazak velikog broja gradjana Srbije u zemlju. FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ nr

Premijerka Ana Brnabić najavila je da će danas biti održana sednica Kriznog štaba na kojoj će se razgovarati o trenutnoj epidemiološkoj situaciji.

Brnabić je juče rekla da je lekarski deo Kriznog štaba zabrinut zbog eventualnog novog talasa koronavirusa i slabe imunizacije.

“I dalje nastavljamo da pratimo naše brojke na dva sata i gledamo kako je po gradovima, opštinama. Najsigurnija je situacija tamo gde imate veći procenat vakcinisanih”, kazala je Brnabić.

Brnabić kaže da nije važno samo da pređemo 50 odsto punoletnih vakcinisanih građana, već da je potrebno posebno ponovo apelovati na mlade da to učine.

Ponovila je da će 23. jula Nacionalno telo za imunizaciju (NITAG) završiti svoje studije o potrebi treće doze i da će Kriznom štabu dati preporuku do 1. avgusta.

Izvor: Tanjug

Comments

Pročitaj još