• Početna>
  • Vesti>

“Srpska solidarnost” obezbedila pomoć za Dragicu Gašić

Predstavnici Humanitarne organizacije “Srpska solidarnost” uručili su Dragici Gašić u Đakovici pomoć u tehnici za domaćinstvo, ne bi li joj pomogli u opremanju stana u nameri da ostane da živi u tom gradu.

Obezbedili su joj bojler i televizor, a Branko Antić iz humanitarne organizacije rekao je da će “Srpska solidarnost” pomoći Dragici i plaćanjem računa za struju.

Dragici Gašić je od pre dva dana zabranjen ulazak u najbližu prodavnicu čiji je vlasnik Albanac. Vuksanu Gojkoviću, koji joj doprema namirnice, izbušili su dve gume na automobilu.

Prinuđena je na dostavu hrane i drugih potrepština, ali i prema Vuksanu Gojkoviću koji joj pomaže, žitelji Đakovice pokazuji netrpeljivost.

Dragica se osim sa negodovanjem lokalnih Albanaca da ostane u svom stanu, suočava i sa nemarom lokalne samouprave koja pokušava pred sudom da joj oduzme pravo vlasništva nad stanom koji je dobila pre sukoba na Kosovu i Metohiji.

Dragica je prva osoba srpske nacionapnosti koja namerava da se vrati u Đakovicu, a podršku su joj pružili nemački ambasador i NVO iz Prištine, a Misija OEBS osudila je napade na nju.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još