• Početna>
  • Vesti>

Orden Svete carice Milice uručen Ani Vuković, majci desetoro dece

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković je u nastavku svoje dvodnevne posete Kosovu i Metohiji zajedno sa vladikom raško-prizrenskim Teodosijem obišao dvanaestočlanu porodicu Vuković u selu Žitkovac.

Ani Vuković, majci desetoro dece uručeno je odlikovanje Srpske pravoslavne crkve “Orden Svete carice Milice – Prepodobne monahinje Evgenije”.

Vladika Teodosije je osveštao novi dom porodice Vuković, koji je izgrađen sredstvima Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković je tim povodom kazao da “kada gledate porodicu Vuković, shvatate za šta se borimo kada se borimo za Kosovo i Metohiju”.

Vladika Teodosije je kazao da je Ana pravi primer požrtvovanosti i nesebičnosti.

“Došli smo u jedan topli dom ispunjen decom, ljubavlju, slogom, i oni su zaista najbogatiji u ovom selu i šire. Ovo je poseban dan kada se svi radujemo sa njima i ovo treba da bude primer majkama da žive tako što će sebe davati deci i tako najbolje služiti državi” kazao je vladika Teodosije.

Majka desetoro dece Ana Vuković se zahvalila vladiki Teodosiju i Eparhiji raško-prizrenskoj na priznanju.

“Hvala za pomoć Kancelariji za Kosovo i Metohiju i direktoru Petru Petkoviću, predsedniku Privremenog organa opštine Zvečan Ivanu Todosijeviću i ostalima. Srećni smo i to se vidi na nama” kazala je Vukovićeva.

Vukovi’ima je povodom Dana opštine Zvečan uručena finansijska pomoć od Privremenog organa, a poklone su im uručili i Kancelarija za KiM i direktor građevinske firme RAD 028 Radule Stević.

Na kraju posete Zvečanu, Petković je sa predsednikom Privremenog organa opštine Zvečan Ivanom Todosijevićem položio kamen temeljac za izgradnju dve nove stambene zgrade sa po 12 stanova na mestu nekadašnjeg Samačkog bloka.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još