• Početna>
  • Vesti>

Gračanica: Počinje realizacija programa „Podrška i osnaživanje žena u poljoprivredi“

Na inicijativu predsednika opštine Gračanica Srđana Popovića danas je i zvanično započela realizacija projekta „Podrška i osnaživanje žena u poljoprivredi“. Memorandum o saradnji danas su potpisali direktor opštinskog odeljenja za ekonomski razvoj Nebojša Milovanović i direktorica Agencije za regionalni razvoj Mrika Maculja.

U cilju unapređivanja položaja žena i njihovog socio-ekonomskog položaja predsednik opštine Gračanice Srđan Popović nedavno je sa Regionalnim razvojnim centrom i Agencijom za polnu ravnopravnost  dogovorio realizaciju programa koji će ženama iz ruralnih područja omogućiti da putem razvoja poljoprivrede pokrenu sopstveni posao.

Memorandum o saradnji na realizaciji projekta „Podrška i osnaživanje žena u poljoprivredi“ danas su potpisali direktor opštinskog odeljenja za ekonomski razvoj Nebojša Milovanović i direktorica Agencije za regionalni razvoj Mrika Maculja.

Projektom će biti obuhvaćeno najmanje 8 žena sa teritorije opštine Gračanica koje do sada baveći se poljoprivredom nisu mogle da započnu sopstveni posao. U sklopu programa njima će biti omogućena obuka kao i prisup subvencijama putem Direkcije za poljoprivedu.

Projektom je predviđena donacija ženama putem dodele opreme u vrednosti od 1000 do 1500 evra a ukupna vrednost projekta je 15 500 evra koje zajednički finansiraju opština Gračanica i RRC kao drugi zastupnik memoranduma.

Predsednik opštine Gračanica Srđan popović kazao je da opština Gračanica ostaje posvećena unapređenju položaja žena i da je ovo samo jedan od primera kojim to ispunjava.

„Opština Gračanica pripada opštinama koje imaju velike poljoprivredne resurse i vredne ljude kojima je poljoprivreda jedini izvor prihoda. Mi kao opština vršimo stalna ulaganja u poljoprivredu ali ovo je idelan prilika da pomognemo i domaćicama da započnu svoj posao i damo motivaciju i ostalima da vredno rade a mi ćemo u sardnji sa našim partnerima pomoći da svoj trud i naplate i žive pristojno od svog rada“, kazao je Popović.

Izvor: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još