• Početna>
  • Vesti>

Ambulanta u Vidanju kod Kline, nakon obnove primila svoje prve pacijente

Projektom obnove i renovinaranja svih zdravstvenih ustanova, posebno seoskih ambulanti  Vlade Republike Srbije posredstvom Kancelarije za Kosovo i Metohiju danas je u Vidanju u opštini Klina puštena u rad ambulanta koja je, nakon renoviranja primila svoje prve pacijente. 

Prioritet u renovinarnju i obnovi ovim projektom imaju povratniča mesta ali su obuhvaćene i sve ostale ambulante u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji,  gde postoji potreba za renoviranjem.

Direktorka Doma zdravlja Peć sa sedištem u Goraždevcu  dr Mirjana Drigant kaže  za RTV Gračanica da je ovo prva ambulanta u nizu koja je revitalizovana i obnovljena uz pomoć Kancelarije za Kosovo i Metohiju i Vlade Srbije, kao i da će to mnogo značiti ovdašnjem stanovništu. Izrazila je nadu da će sa boljom zdravstvenom zaštitom biti povećan i broj povratnika u selima.

„Imamo manjak kadrova ali biće uskoro novo zapošljavanje i primanje radnika,  pa ćemo moći da organizujemo bolji raspored  dolaženja lekara, sestara i laboranata. Za sada će u ambulanti dolaziti jednom nedeljno lekar i biće tu utorkom od 09-14 sati, a imamo medicniske sestre koje će stalno biti tu i obaveštavati lekare po potrebi iz Osojana i Goraždevca”, kaže dr Drigant.

Načelnik Pećkog okruga Milo Stevanović istakao je da su ovakvi projekti od velikog značaja naročito u povratničkim mestima, a da je otvaranje ambulante u Vidanju kod Kline samo prva u nizu i da će ih biti još u Metohiji.

„Posebno sam zahvalan Kancelariji za Kosovo i Metohiju, Vladi Republike Srbije i našem predsedniku Aleksandru Vučiću,  jer na njegovu inicijativu pored ove obnove počinje i izgradnja vrtića u Goraždevcu“, kaže Stevanović.

Predsednik Privremenog organa opštine Klina u Vidanju Vesna Pešić,  dodala je da u Vidanju ima mnogo staračkih domaćinstava kojima je preko potrebna medicinska pomoć.

„Do sad su naši građani morali da idu do Osojana, do Goraždevca, morali smo da obezbedimo prevoz, a sada će svima biti mnogo lakše sa novom ambulantom“, kaže Pešić.

Pešić je još jednom zahvalila Kancelariji za KiM, kao i Vladi Republike Srbije jer brinu i pomažu  narod na ovim  prostorima.

Izvor: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još