• Početna>
  • Vesti>

Zahvalnice i plakete najboljim maturantima i sportistima; Spirić: Glavni motiv nam je da nam budućnost ostane ovde

Najboljim maturantima, sportistima i sportskim klubovima koji su u protekloj školskoj godini ostvarili zapažene rezultate na prestžnim smotrama, danas su svečano uručene zahvalnice i plakete kojima sada već  tradicionalno, Privremeni organ Opštine Kosovska Mitrovica odaje priznanje najboljim predstavnicima grada. Takođe, Privremeni organ je obezbedio jednokratnu novčanu pomoć za istaknute đake koji su u lošim materijalnim prilikama.

Dvadesetak plaketa i zahvalnica najboljim đacima i sportistima, uručio je predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić.

“Ovo je poseban dan, s obzirom na to da ste upravo vi doprineli da Kosovska Mitrovica izgleda drugačije” rekao je Spirić i dodao da je ovo način da i lokalna samouprava oceni đake, da ih stimuliše i nagradi.

“Naš glavni i osnovni motiv jeste da budućnost Kosovske Mitrovice ostane ovde. Znanje se nagrađuje, znanje se i traži i ono je najjače i najbolje  oružje kojim se ova zemlja brani” istakao je Spirić i dodao da su mladi pokretačka energija koja će održati i omogućiti napredak Kosovske Mitrovice.

U ime nagrađenih, prisutnima se obratila maturantkinja OŠ “Sveti Sava” Sara Nedeljković koja je zahvalila gradu ali i prosvetnim radnicima, trenerima, roditeljima i svima koji su uložili napor da oni danas budu nosioci prestižnog zvanja “Ponos grada”.

“Nadam se da ćemo se sledeće, ali i u narednim godinama okupljati u većem broju , da će biti veći broj dece koja će obradovati naš grad  osvajanjem velikih individualnih i kolektivnih priznanja. Čestitke svima i nadam se da ćemo sledeće godine biti još uspešniji” poručila je Nedeljković.

Načelnik Školske uprave u Kosovskoj Mitrovici Ivan Zaporožac čestitao je nagrađenima i naglasio da pažnja Privremenog organa i spremnost da se trud prepozna, čine ogromnu satisfakciju.

“ Ovaj jedan gest Privremenog organa, mnogo znači i roditeljima i učenicima ali i nama koji se bavimo obrazovanjem kako bi što više napredovali i kako bi svake godine u ovaj grad donosili što više nagrada” podvukao je Zaporožac.

Podsetimo, ove nedelje maturante osnovnih škola očekuje polaganje završnih ispita a potom i upis u srednje škole. 

Izvor i foto: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još