• Početna>
  • Vesti>

Todosijević pozvao sugradjane da se vakcinišu i poštuju epidemiološke mere

Foto: Radio Mitrovica sever

Zbog izuzetno pogoršane epidemiološke situacije i povećanog broja zaraženih virusom KOVID – 19, predsednik Privremenog  organa  opštine Zvečan, Ivan Todosijević još jednom je uputio  apel i molbu  svim  građanima  da se pridržavaju preporučenih epidemioloških mera.

I u opštini Zvecan, kaoć su celoj Srbiji, minulih dana povećan je broj zaraženih i hospitalizovanih sa težom i teškom kliničkom slikom, ističe Todosijević  navodeći da je to rezultat nepoštovanja propisanih mera.


“ Stoga je neophodno da pokažemo odgovornost  prema sebi i svojoj okolini i učinimo sve što možemo kako bi pokušali da se izborimo protiv  ove pošasti, što znači  da maske nosimo uvek i svuda,održavamo distancu i na prve simptome zaraze javimo se lekaru, ne čekajuci da se bolest razvije, istice predsednik PO Zvačan “ .

Todosijević je pozvao i  sve  svoje sugrađane da se što hitnije vakcinišu  u domu zdravlja u Raški, jer imaju izuzetnu privilegiju  koju im je omogućila država Srbija, organizivan i besplatan prevoz, punktove za vakcinaciju samo za stanovnike KIM i mogućnost da biraju kojim cepivom će se zaštititi.  

On  naglasava da je u ovom trenutku zdravstveni sistem preopterećen a bolnički kapaciteti  gotovo popunjeni i da bi se u cilju suzbijanja virusa korona ali i odgovornosti prema vlastitom životu i svojoj porodici, trebala sprovesti što masovnija imunizacija  kako bi svi zajedno pobedili ovu bolest.


“ Vakcina znači život i jedini je i pravi put da se vratimo normalnom životu ističe Todosijević u svom saopštenju“ .

Izvor TV Most/RKM/ saopštenje

Comments

Pročitaj još