• Početna>
  • Vesti>

Simić: Politika Kurtija i Rašića je poražena snažnom voljom i masovnom izlaznošću Srba na izborima

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić uputio je danas saopštenje za javnost u kojem ukazuje na kritićne tačke političkog programa lidera Samoopredeljenja Aljbina Kurtija. Simićevom saopštenju prethodila je izjava lidera Progresivno demokratske stranke Nenada Rašića, koji kaže da podržava Kurtija zbog njegovog zalaganja za vladavinu prava, što je kako Rašić dodaje, Kurtijev prvi prioritet.

Saopštenje potpredsednika Srpske liste Igora Simića prenosimo u celosti.

“Poštovani građani, imam potrebu da vam pojasnim reči Nenada Rašoća, kako bi dobile pravi smisao i bile preslikane na realni život.
Podrška politici znači podrška nekom programu i planovima tog političara odnosno te stranke, izjavom za medije Rašić je otkrio agendu Aljbina Kurtija.

Dakle Rašić podržava Kurtija i njegovu politiku, a politika Aljbina Kurtija, koja je javno predstavljena, jeste:

  • stvaranje neke nove Velike Albanije (a da podsetimo, za vreme one u toku Drugom svetskom ratu Srbi su masovno nestajali sa Kosova i Metohije);
  • gašenje srpskih institucija zahvaljujući kojima Srbi opstaju na Kosovu i Metohiji, institucija u kojima se naša deca obrazuju, leče, naši građani rade i zarađuju koru hleba;
  • ukidanje prava na srpski jezik koji je, makar na papiru zvaničan i jednak na celoj teritoriji Kosova i Metohije;
  • uvođenje obaveznog vojnog roka, što bi značilo da nam sinovi ka Raški, Kuršumliji, Nišu, prema kumovima, braći i prijateljima idu u uniformama kosovske vojske;
  • promena etničke strukture na severu Kosova i Metohije naseljavanjem onih koji nikada nisu živeli na ovim prostorima;

Bogu hvala, takva politika, koju ste zajedno promovisali u prethodnoj kampanji je poražena snažnom voljom i masovnom izlaznošću Srba na izborima.

Sa druge strane, napadi na Srpsku listu, od strane Rašića, Rade Trajković i Đilasove bratije, jer ovakav program nikada nećemo podržati, su potvrda ispravnosti našeg stava jer smo mi za takvu politiku dobili 96.14% glasova našeg naroda, i od nje nikada nećemo odustati.

P.S. Vladavina prava podrazumeva da se Srbima vrati uzurpirana imovina, da se manastiru Visoki Dečani vrati oduzeto zemljište, da se rasvetle zločini nad Srbima, da se neosnovano optuženi Srbi oslobode iz pritvora jer su žrtve montiranih postupaka, da se poštuje Briselski sporazum i formira Zajednica srpskih opština… recite Rašiću Kurtiju da to javno obeća građanima, te time pokaže koliko je istinski borac za vladavinu prava.”

Izvor i foto: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još