• Početna>
  • Vesti>

Novih 17 žrtava kovida, još 3.499 zaraženih koronavirusom

Prema poslednjem preseku, u Srbiji je za 24 sata od kovida 19 preminulo još 17 osoba. Potvrđeno je 3.499 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Na respiratorima se nalazi 158 pacijenata.

Nadležni upozoravaju na tešku epidemijsku situaciju u Srbiji i poručuju građanima da moraju da se izbegavaju neesencijalni kontakti, da se nose maske i da se drži distanca.

Pomoć od po 10.000 dinara za zdravstvene radnike najkasnije do idućeg petka biće na njihovim računima, najavio je predsednik Aleksandar Vučić. Istakao je da će plate zdravstvenim radnicima biti povećane za pet odsto od 1. januara.

Vučić je izjavio i da će zatražiti najoštriju kaznu za osobe koje su napale doktorku na Infektivnoj klinici u Beogradu.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar istakao je da je obezbeđeno još 500 mesta za kovid pacijente u Beogradu za vikend – u kovid sistem ulaze Institut za medicinu rada i Institut za reumatologiju.

Imunolog Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj i član Kriznog štaba doktor Srđa Janković rekao je za RTS da su predložili da se skrati radno vreme ugostiteljskih objekata do 18 časova, ali je istakao da fokus treba da bude na poštovanju postojećih mera.

Bivši direktor Infektivne klinike i član Kriznog štaba Mijomir Pelemiš napomenuo je da zna da je građanima svega preko glave, ali da se virus širi onoliko koliko mu dozvolimo.

Izvor: RTS


Comments

Pročitaj još