Položen kamen temeljac za dečiji vrtić u Gračanici

U Gračanici je danas položen kamen temeljac za dečiji vrtić gde će biti smešteni i predškolci. Dečiji vrtić koji će biti izgrađen po najsavremenijim standardima biće površine oko 1 400 kvadratnih metara i ukoliko sve ide po planu.

Prva faza izgradnje biće završena do kraja ove godne. Popović je polažući kamen temeljac kazao da opština Gračanica nastavlja da ispunjava obećano.

„Ovo nije kamen temeljac samo za novu predškolsku ustanovu, ovo je kamen temeljac za našu budućnost, za našu mladost. Meni je drago što opština ispunjava ono što obećava i što jednostavno Gračanica postaje jedno veliko gradilište. Pored ovog objekta ove godine očekujemo završetak Srednjoškolskog centra u Lapljem Selu, očekujemo završetak škole u Suvom Dolu, očekujemo isto tako završetak trideset šest stanova ovde u centru Gračanice. U narednom periodu ćemo položiti kamen temeljac za još osam stanova u našoj opštini. Mogu reći da nama mladost znači sve, da ova divna dečica zasigurno garantuju naš opstanak na ovim prostorima. Obdanište će imati preko 1400 kvadratnih metara. Mi smo iz razgovora sa direktoricom razgovarali već na koji način ćemo opremiti to obdanište da naša deca imaju iste uslove baš kao i u svakom obdaništu u bilo kom gradu u Srbiji“naglasio je Popović.

Direktorica predškolske ustanove „Đurđevak“ Radica Parlić kazala je da je nova zgrada dečijeg vrtića od neprocenjive važnosti jer će boravak dece i zaposlenih u njoj biti na zavidnom nivou.

„U obdaništu Đurđevak upisano je 504 detata u osam objekata koliko ih trenutno imamo na teritoriji opštine. Kod nas svakog dana traje upis i spremni smo da izađemo u susret svima. Ovim objektom ne samo da dobijamo nov i savremen prostor nego i bolje uslove koji su od najveće važnosti za decu“, kazala je Parlić.

Izgradnju novog obdaniša finansira opština Gračanica a za prvu fazu izdvojena su sredstva u visini od 275 000 evra.

Izvor: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još