Nagrade za najbolje đake povodom Dana opštine Zvečan

Povodom predstojećeg Petrovdana,  Dana opštine  Zvečan, šestoro najboljih  đaka na području ove opštine, nagrađeno je danas prigodnim nagradama.

Zahvalnice i novčanu nagradu učenicima je uručila Ljiljana Aksentijević, nečelnica Odeljenja društvenih delatnosti u ovoj opštini, i tom prilikom im poželela puno uspeha u daljem školovanju.

„Želim vam puno uspeha u daljem školovanju u nadi da ćete da budite jako vredni i dobri kao što ste bili dosad i želim vam da i u budućnosti, budete  dobri predstavnici  vaših škola, naše opštine i države Srbije“ rekla je Aksentijević.

Od ukupno šest nagrada, pet je uručeno  đacima generacije u protekloj školskoj godini  a dodeljena je i jedna  specijalna nagrada za postignute rezultate na međunarodnim muzičkim manifestacijama.

„Veoma sam zadovoljan postignutim rezultatima i time što sam đak generacije. Svoje školovanje nastaviću u Gimnaziji u Novom Sadu, i nadam se da ću i tamo uspeti da postignem rezultate kakve sam ovde postigao“  kaže Rastko Todorović,  najbolji đak  među osmacima OŠ „Vuk Karadžić“.

Rastko Todorović

Nikola Bojanić  bio je najbolji  đak završne godine u Srednjoj tehničkoj školi u Zvečanu. Kaže, školovanje će nastaviti ovde.

„Prelep je osećaj završiti školu u Zvečanu. Puno novih iskustava, a trenutno, upisao sam za tehnologa u Kosovskoj Mitrovici i nadam se da ću kao i u Zvečanu, ređati uspehe“ kaže Bojanić.

Nikola Bojanić

Opština Zvečan ove godine obeležava 29 godina postojanja, ali zbog pogoršanja epidemiološke situacije, program obeležavanja Dana opštine je otkazan.

Izvror: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još