Vlada Kosova: Od 22. juna svi prelazi buće otvoreni

Vlada Kosova, kojom je predsedavao premijer Avdulah Hoti razmotrila je danas nacrt plana za 2020. i plan za 2021. i 2022. godinu, ocenjujući ih ambicioznim uz najavu otvaranja i drugih prelaza, objavila je Koha. Na sednici je doneta odluka da se svi prelazi 22. juna otvore za saobraćaj.

“Plan rada vlade sastoji se od 12 prioriteta, 58 ciljeva, 126 nacrta zakona i 36 strateških dokumenata. To je vrlo ambiciozan plan, posebno sa zakonodavnog stanovišta i zahtevam maksimalnu posvećenost od vas”, rekao je Hoti ministrima, ali se u tekstu ne precizira o kojim je sve tačno radnjama reč.

Na sednici vlade odlučeno je da će od 22. juna biti otvoreni svi prelazi, koji su bili zatvoreni usled pandemije koronavirusa, a vlada je prvu odluku donela 31. maja kada ih je nekoliko otvoreno, Jarinje, Merdare, Đeneral Janković.

“Ova odluka stupa na snagu 22. ovog meseca, s obzirom da su pripreme intenzivnije. Još danas će uputstva biti distribuirana svim institucijama. Priručnik je spreman i strogo će se nadgledati. Nudimo ga građanima, posebno onima koji često koriste ove tačke slobodnog kretanja”, rekao je ministar Armend Zemaj. 

Otvoriće se prelazi Ćaf -Morina, Mučibabe i Mutivode.

Izvor: Koha ditore

Foto: RTK

Comments

Pročitaj još