• Početna>
  • Vesti>

Đurić: U KM stigla terapija za KOVID 19, sutra stiže respirator

Kliničko-bolničkom centru Kosovska Mitrovica danas je dostavljeno 20 kutija leka Hlorokin koji se koristi u terapiji za lečenje obolelih od Kovid 19, potvrdio je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, u dnevnom izveštaju o epidemiološkoj situaciji na KiM.

On je dodao da će sutra ovoj zdravszvenoj ustanovi biti dostavljen i jedan respirator.

Govoreći o zaraženima, Đurić je istakao da na KiM tokom jučerašnjeg dana nije bilo novootkrivenih slučajeva, te da je i dalje na KiM u srpskim sredinama 33 pozitivnih.

Đurić je istakao da će u pojedinim mestima, kao mera predostrožnosti, kovid-ambulante biti izmeštene na bezbedno odstojanje od glavnog objekta zdravstvene ustanove, u koju dolaze i nezaražena lica.

“Kovid ambulanta će iz razloga bezbednosti biti izmeštena iz Doma zdravlja Zubin Potok u selo Zupče. Kovid ambulanti Doma zdravlja u Leposaviću javile su se dve osobe sa respiratornim infekcijama od kojih će jedna biti testira. U Prištini, Kosovu Polju i Lipljanu je u protekla 24 časa bilo četiri pregleda mobilnih medicinskih timova i nije utvrđeno prisustvo kliničko-epidemioloških kriterijuma za virus kovid-19. U Gnjilanu će svi koji su odlazili u ZC Vranje, pacijenti i vozači, biti testirani na prisustvo virusa, jer su se pojavili oboleli u tom zdravstvenom centru. Radi se na utvrđivanju kontakata svih zaraženih lica kako bi svi na koje se sumnja da mogu biti pozitivni na prisustvo virusa bili testirani” stojin u Đurićevom izveštaju.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: RTS

Comments

Pročitaj još