• Početna>
  • Vesti>

Đurić: Kurti nije ukinuo takse, to je oročena, uslovna suspenzija taksi

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić saopštio je večeras da kosovski premijer Aljbin Kurti nije ukino takse i da se radi o lažnoj vesti.

“Premijer privremenih institucija samouprave u Prištini najavio je, da budemo sasvim precizni, samo oročenu suspenziju taksi i to uslovno, a istovremeno uvodi nove kaznene mere za naše građane i privredu koje naziva reciprocitetom. Ovime se situacija ne deeskalira i ne vraća na stanje pre uvođenja anticivilizacijskih taksi na robu iz centralne Srbije, već se na perfidan način uvode do sada nepostojeće barijere za trgovinu i kretanje ljudi i robe” izjavio je Đurić.

On dalje u saopštenju kaže da Priština “nastavlja da se poigrava ovim pitanjem i ekonomskom perspektivom društva na Kosovu i Metohiji. Ova odluka je predstava namenjena delu međunarodne zajednice. “

“Smatram, međutim, da nikako nije vreme za mere poput onih koje je večeras usvojila Priština, već je ovo vreme kada čak i duboke i suštinske razlike sa Prištinom treba da budu po strani, i kada svi treba da snažno i neposredno sarađujemo na prevazilaženju epidemije koja ne zna za granice, političko opredeljenje, veru i naciju” stoji u saopštenju.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica, saopštenje

Foto: Kancelarija za KiM

Comments

Pročitaj još