Predstava “Uspavana lepotica” na Kosovu i Metohiji

Dom kulture „Gračanica“ i Narodno pozorište Priština sa sedištem u Gračanici Vas pozivaju na dečiju predstavu „Uspavana lepotica” koja je nastala u koprodukciji ove dve institucije.

Kako se postaje princeza? Na koji način svaka kuća u kojoj vladaju ljubav i sloga može da postane dvorac? Da li sreću treba tražiti u materijalnom bogatstvu ili u svom srcu? Uspavana lepotica je predstava o odrastanju jednog deteta; o prijateljstvu, lepom ponašanju, obrazovanju, ali i o tome da je za ljubav potrebno nešto više od poljupca a to je, čarobna i zaboravljena reč „izvini“.

Kroz dinamičan ritam predstave sa puno humora, muzike, igre, fantazija bajke je osavremenjena i približena dečijoj svakodnevnici.

Ovo je predstava za malu i veliku publiku u kojoj će se prepoznati mnoga deca ali i odrasli jer nosi univerzalnu poruku da je „dobrota jedini način da nam život postane bajka“.

Tekst i režija: Radmila Knežević; Scenografija: Goran Stojčetović; Scenski pokret: Vera Obradović; Kostim: Anja Vraneš; Kompozitor: Bojan Stojčetović.

U glavnim ulogama: Uspavana lepotica – Jelena Orlović; Princ Filip – Nikola Đorđević; Vila Sunčica – Tamara Tomanović; Vila Gorana – Jasmina Stojiljković; Vila Cvetana – Anika Grujić; Vila Grdana – Milica Mandić; Aleksa – Strahinja Bičanin; Snežana – Nastasja Stojsavljević; Crvenkapa – Milica Majstorović; Devojčica – Milica Mandić.

Predstave će biti izvedene 25. decembra u dva termina, u 11:30 u Domu kulture u Prilužju i u 17h u Domu kulture “Sveti Sava” u Štrpcu kao i sutradan (26. decembar) u Domu kulture “Stari Kolašin” u Zubinom Potoku.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još