• Početna>
  • Vesti>

KP: Priveden Srbin zbog teškog ubistva. Zabeležen i napad na službena lica

Kosovska policija minulog dana, privela je Srbina u Zvečanu zbog teškog ubistva. U selu Lozište, zabeležen napad na dva pripadnika saobraćajne policije.

Regionalna istražna jedinica preuzela je rad na slučaju nestalog lica srpske nacionalnosti, od policijske stanice (PS) Zvečan, koji je otvoren 8.marta 2014. godine u PS Zvečan.

“Operativnim radom i istragom policija dolazi do saznanja, a što je jedan od svedoka potvrdio, da postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni Srbin M.R (1983) sa prebivalištem na Kosovu, lišio života svog sunarodnika S.M. (1939), odnosno počinio krivično delo “Teško ubistvo“ za sada pod još nerazjašnjenim okolnostima”, potvrdio je Kontakt Plus radiju regionalni portparol Kosovske policije poručnik Branislav Radović.

Prema njegovim rečima, nakon uzetih izjava trojice svedoka slučaja, osumnjčeni je priveden u PS Zvečan i nakon toga rad sa osumnjičenim je preuzela Regionana istražna jedinica. 

“Po obavljenom informativnom razgovoru sa osumnjičenim, kontaktiran je nadležni tužilac za teška krivična dela, koji je na osnovu predočenih činjenica, navedeno krivično delo prekvalifikovao kao “Teško ubistvo“, član 173 KZK”, kazao je Radović.

Osumnjičenom je određeno policijsko zadržavanje od 48 sati.

Regionalna istražna jedinica preduzima sve neophodne istražne mere i radnje u vezi rasvetljavanja navedenog slučaja, zaključio je Radović.

Napad na policijske službenike u Lozištu 

Regionalna istražna jedinica, tokom jučerašnjeg dana, je preuzela rad na slučaju okvalifikovanom kao “Napad na ovlašćeno službeno lice“, za slučaj koji je otvoren u policijskoj stanici Zvečan.

Slučaj je zabeležen juče oko 16.10 časova, na magistralnom putu Mitrovica-Leposavić, u blizini sela Ložište gde je od strane osumnjčenog lica kosovskog Srbina Đ.S. (1983)  prvo verbalno, a nakon toga i fizički, napadnuta Regionalna jedinica policije za drumski saobraćaj (RJDS), potvrdio je Kontakt Plus radiju poručnik Branislav Radović.

“Od osumnjičenog je uzeta pisana izjava na navedene okolnosti, kontaktiran je dežurni tužilac i naložio je da se slučaj vodi u redovnom postupku, a lice je nakon uzete izjave, napustilo prostorije PS Zvečan“, istakao je Radović.

Regionalna istražna jedinica preduzima sve neophodne istražne mere i radnje u vezi rasvetljavanja navedenog slučaja.

Izvor: Radio Kontakt plus


Comments

Pročitaj još