• Početna>
  • Vesti>

Dačić za Tass: Susret Vučića i Putina novi impuls saradnji

Srbija i Ruska Federacija su u ovom trenutku na tački svojih najboljih odnosa, a sutrašnji susret u Sočiju dvojice predsednika, Vučića i Putina, biće još jedna potvrda ne samo te činjenice, već, što je mnogo važnije, obostrane spremnosti da i dalje napredujemo i još više uzdižemo našu saradnju, izjavio je šef diplomatije Ivica Dačić.

Srbija i Ruska Federacija su u ovom trenutku na tački svojih najboljih odnosa, a sutrašnji susret u Sočiju dvojice predsednika, Aleksandra Vučića i Vladimira Putina, biće još jedna potvrda ne samo te činjenice, već, što je mnogo važnije, obostrane spremnosti da i dalje napredujemo i još više uzdižemo našu saradnju, a za to ima prostora, izjavio je u intervjuu ruskoj novinskoj agenciji Tas s srpski šef diplomatije Ivica Dačić.

Ministar spoljnih poslova Srbije, uz podsećanje da će ovo biti 17. susret Putina i Vučića, naglasio je da su teme za njihov razgovor brojne, od unapređenja ekonomske saradnje, do važnih političkih i geopolitičkih pitanja, kakva su, na primer, odnosi u regionu Balkana.

Izvor: Tanjug

Comments

Pročitaj još