Otvoren štab Srpske liste za opštinu Gnjilane

U Šilovu je sinoć otvoren Štab Srpske liste u okviru kojeg će se realizovati planirane aktivnosti u kampanji za vanredne izbore za Skupštinu Kosova. Zamenika direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju dočekalo je stotinak Srba iz gnjilanske opštine sa predsednikom Privremenog organa opštine Gnjilane Srđanom Mitrovićem, predsednikom Kosovsko pomoravskog upravnog okruga Radovanom Stojkovićem i odbornikom u Skupštini opštine Gnjilane Vojislavom Stojanovićem.

“Zahvaljujem svima koji su se odazvali našem pozivu u ovoliko velikom broju. Okupili smo se da bi izrazili zahvalnost državi Srbiji na onome što radi kako bi pomogla našem narodu i da učešćem na vanrednim parlamentarnim izborima preuzmemo odgovornost za svoju sudbinu”, rekao je Mitrović

.Obraćajući se prisutnima, Dušan Kozarev je najavio nove investicije iz budžeta Srbije namenjene za Kosovo i Metohiju zahvaljujući sprovedenim merama finansijske konsolidacije i razvoja domaće ekonomije.

“Kao što je najavio predsednik Aleksandar Vučić, uskoro će startovati realizacija 355 investiciona projekta namenjena Srbima na Kosovu i Metohiju čija je vrednost blizu 100 miliona evra. Zahvaljujući razvoju ekonomije i uštedama stiču se mogućnosti da se razmotri uredba o zabrani zapošljavana u javnom sektoru, a već su neki radnici u prosveti i zdravstvu dobili posao”, rekao je Kozarev i naglasio značaj ostanka srpskog naroda na ovim prostorima, a posebno mladih.

Nakon što je predsednik Privremenog organa opštine Gnjilane Srđan Mitrović ukazao na gotovo rekordne rezultate u ovom delu Kosovskog Pomoravlja, gde je u samo tri poslednja meseca izgrađeno ili rekonstruisano 150 kuća socijalno ugroženim licima, delegacija Srpske liste posetila je porodicu Zvonka Petrovića u Šilovu, kome je obezbeđena pomoć u građevinskom materijalu i izolacioni materijal uoči predstojeće grejne sezone. 

Izvor: RTV Puls/TV Most

Comments

Pročitaj još