• Početna>
  • Vesti>

SL: Savez za Srbiju ne razume politiku predsednika Vučića

Srpska lista saopštila je da to što članovi tzv. Saveza za Srbiju, kojima se ogranak za KiM naziva u skladu i sa opredeljenjem – Savez za Kosovo (bez Metohije), ne razumeju politiku koju na Kosovu i Metohiji sprovodi Vlada Srbije i predsednik Aleksandar Vučić je kompliment jer je “politika” Đilasa i njegovih satelita zasnovana na principima Alana Forda: Bolje biti lep i bogat, nego ružan i siromašan.

“Drago nam je da je Đilasov satelit Nebojša Zelenović razumeo politiku svojih patrona, Dragana Đilasa i Vuka Jeremića koji su, kada su bili na vlasti, nastojali da legalizuju jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i uspostavili granicu između Srba i Srba na Jarinju i Brnjaku, doveli Euleks, pregovore prebacili iz UN u EU, potpisali niz štetnih sporazuma kojima se, između ostalog, nama naša dokumenta i diplome ne priznaju na Kosmetu”, navodi se u saopštenju.

Srpska lista ističe da to što ova samoproglašena elita ne razume politiku predsednika Vučića, koja obezbeđuje budućnost Srba na Kosovu i Metohiji, i stvaranje uslova za održivi povratak, samo potvrđuje činjenicu da „dotična gospoda ne znaju kako funkcioniše život na Kosmetu i da desetine hiljada Srba, zahvaljujući finansijskoj podršci Srbije ostaje i opstaje na Kosovu i Metohiji“.

“Pošto su sami priznali da ne razumeju i ne znaju kako bi postupali sa ovim problemom, a znajući šta su i u čijem interesu radili u prošlosti, u ime srpskog naroda ih pozivamo da se ne mešaju. Svako njihovo mešanje donosilo je samo nevolju i probleme Srbima na Kosmetu, kada su Đilas, Jeremić, Stefanović i slični bili na vlasti”, poručuje Srpska lista.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica (saopstenje)

Comments

Pročitaj još