Argentina neće promeniti stav o KiM

Šef diplomatije Ivica Dačić razgovarao je u Buenos Airesu sa argentinskim zamenikom ministra spoljnih poslova i vera Gustavom Slauvinenom, koji je naglasio da Argentina neće promeniti svoju poziciju o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Ivica Dačić je zahvalio na argentinskoj podršci stavovima Srbije, koju argentinski predstavnici pružaju u međunarodnim organizacijama, ističući važnost doslednog poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta kako Srbije, tako i Argentine, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Dačić je sa Slauvinenom razgovarao na marginama Konferencije Ujedinjenih nacija o saradnji Jug-Jug koja se održava u Buenos Airesu.

Tom prilikom su razmenjena mišljenja o bilateralnim odnosima i multilateralnoj saradnji i konstatovano je da su naši politički odnosi u stalnom usponu.

Dačić je istakao da pored izvanrednih političkih odnosa treba uložiti dodatne napore za unapređenje privredne saradnje.

Sagovornici su razmenili informacije o izvoznim kapacitetima dve države, na sastanku se razgovaralo se i o konkretnim projektima i skoroj poseti argentinskih privrednika Srbiji.

Argentinski zamenik ministra je ponudio razmenu iskustava u oblastima bezbednosti hrane i ponudio transfer poljoprivredne tehnologije.

Takođe, dogovoreno je da se nastavi sa saradnjom u svim multilateralnim forumima.

 

Izvor: RTS / Tanjug

Comments

Pročitaj još