Štrpce: Krađa stoke u selu Kusce

Poljoprivredniku iz novobrdskog sela Gornje Kusce Goranu Stojanoviću (43) sinoć su nepoznati izvršioci ukrali bika teškog preko 400 kilograma i vrednog oko hiljadu evra. Lopovi su pokušali da ukradu i drugog bika, ali ih je u tome sprečio Stojanovićev komšija koji je upalio svetlo kada je čuo sumnjivu buku.

Do krađe je došlo jutros oko tri časa po ponoći. Kosovska policija je izašla na lice mesta, obavila uviđaj i saopštila da traga za počiniocima.

“Ovo je prevršilo svaku meru. Za sada kradu stoku i automobile, ali se plašim da ne pređu i na teža krivična dela“, zabrinut je Goran koji sa dvoje dece i nezaposlenom suprugom živi isključivo od poljoprivrede.

U opštini Novo Brdo, samo u poslednjih desetak godina dana, nepoznati počinioci su ukrali više od 150 grla krupne stoke, uglavnom od srpskih poljoprivrednika, a niko nije uhapšen i osuđen zbog toga.

Poslednji slučajevi krađe stoke i automobila u Gornjem Kuscu, mešovitom selu nadomak Gnjilana, u kojem živi oko 400 srpskih porodica, zabeleženi su početkom godine.

Zbog slabih rezultata u borbi protiv kriminala, nedavno je smenjen komandir policijske stanice u Novom Brdu i postavljen novi, ali se ništa od tada nije promenilo. Krađe se nastavljaju, a niko od lopova nije otkriven.

 

Izvor: RTV Puls

Comments

Pročitaj još