Arifi: Tehnički dijalog sa Srbijom “mrtav”

Od marta ove godine u Briselu nije realizovan nijedan sastanak između Beograda i Prištine u okviru tehničkog dijaloga.

Glavni razlog blokiranja ovog dijaloga je srpska strana, koja nije sprovela sporazume sa Kosovom, a samim tim i Sporazum o energetici, naveo je Avni Arifi. Oni tvrde da neće nastaviti pregovore, ako se ne primeni Sporazum o Zajednici srpskih opština.

Šef kosovske delegacije u tehničkom dijalogu između Kosova i Srbije Avni Arifi je izjavio za “lajmi.net” da je dijalog “umro” u trenutku kada srpska strana nije prihvatila da sprovede preostale sporazume.

“Tehnički dijalog je ‘umro’ u trenutku kada je došao red na Srbiju da sprovede preostale sporazume. Od marta srpska strana blokira tehnički dijalog uz odobrenje Brisela, izjavio je Arifi za “lajmi.net”.

Prema njegovim rečima, Srbija sa takvim ponašanjem pokazuje da je ista, kao što je bila i 90-ih godina.

“Ponašanje Srbije u tehničkom dijalogu pokazalo je da Srbija uopšte nije zainteresovana za dijalog, ali je zainteresovana da obmanjuje svakog da je navodno miroljubiva, ali u stvari to je ista Srbija 90-ih”, rekao je Arifi.

Arifi je istakao da je vlada Aleksandra Vučića nastavak vladavine Slobodana Miloševića, i kako je rekao, ono što nije uspeo da ostvari Milošević, nastoji da postigne Vučić, ali da to on radi drugačijom metodom.

 

 

Izvor: Radio Kontakt plus / RTK2

 

 

Comments

Pročitaj još