• Početna>
  • Vesti>

Nove mogućnosti za usavršavanje studenata iz Kosovske Mitrovice

Dekan Medicinskog fakulteta u Prištini, sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici dr Dragica Odalović i direktor Doma zdravlja „Dr Milutin Ivković“ Palilula dr Aleksandar Stojanović potpisali su danas sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji.

To praktično znači da studenti sa KiM mogu biti deo svih naučnih skupova, postdiplomskih studija, naučno-istraživačkih projekata, kao i da mogu koristiti svu opremu ove institucije.

Student Medicinskog fakulteta Aleksa Milić smatra da je ova saradnja odlična i u praktičnom i u moralnom smislu. „Ovo nam daje mogućnost da se usavršavamo kao i studenti u Beogradu. Ova podrška je i moralna jer nam pokazuje da neko misli na nas“, rekao je Milić.

Dr Aleksandar Stojanović kaže za RTV Puls Šilovo da je Dom zdravlja Palilula prvi koji je potpisao ovakav sporazum, ali ne i poslednji jer će ih biti još.

„Ovo omogućava svim zdravstvenim radnicima da dođu i da se usavršavaju kod nas. Kada imate dobar zdravstveni sistem, ne treba da brinete za budućnost države. Ovo je dokaz da je Kosovo i Metohija deo Reublike Srbije i da ne postoje nikakve barijere u zdravstvenom sistemu. Mi sledimo politiku Ministarstva zdravlja i predsednika Aleksandra Vučića“, izjavio je dr Stojanović.

„Za sve studente, a posebno mlade lekare na specijalizaciji, ovaj sporazum znači puno jer će moći da deo svog specijalističkog staža obave ovde. Ovaj sporazum nam omogućava jednu jako važnu saradnju i na drugim poljima, mislim na usavršavanja, naučnih radava, formiranja različitih komisija koje su važne za naš rad. Nama je uvek drago kada imamo podršku državnih ustanova iz centralne Srbije, našeg predsednika Srbije Aleksandra Vučića i direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića jer nam to daje snagu za dalji rad i postizanje dobrih rezultata“, rekla je Dragica Odalović, dekan Medicinskog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici.

Izvor: RTV Puls

Comments

Pročitaj još