• Početna>
  • Vesti>

Centar za Socijalni rad Zubin Potok dobio novo terensko vozilo

Direktor Kontrole letenja Srbije i Crne Gore (SMATS) Predrag Jovanović , uručio je danas u Zvečanu ključeve terenskog vozila marke Subaru Forester ,Centru za socijalni rad Zubin Potok.

Vozilo je prvenstveno bilo namenjeno Opštini Zvečan, koja je prepoznala potrebe socijalne ustanove na teritoriji susedne opštine i ustupila ga njoj na korišćenje.

Jovanović je tom prilikom izrazio zadovoljstvo što je kontrola letenja bila u prilici da pomogne srpskom stanovništvu na Kosovu i Metohiji i podvukao da ovo nije poslednja donacija.

“Iako se prvenstveno bavimo bezbednošću u vazdušnom saobraćaju, kao društveno odgovorna kompanija, uvek smo spremni da pomognemo našim ljudima, tamo gde je ta pomoć najpotrebnija“, rekao je Jovanović.

U ime Centra za socijalni rad Zubin Potok, reč zahvalnosti donatorima , Opštini Zvečan i Kancelariji za Kosovo i Metohiju, uputila je direktorica ove ustanove Vanja Jakšić.

“Ovo terensko vozilo će puno značiti za obilazak korisnika na terenu  da bi se pruižila adekvatna pomoć i da se preduzmu određene mere socijalne zaštite”, istakla je Jakšić.

Zamenik direktor a Kancelarije za Kosovo i Metohiju Damjan Jović rekao je da je gest dobre volje ljudi iz SMATSA na čelu sa Predragom Jovanovićem primer društveno odgovornog poslovanja koje podrazumeva pomoć institucijama i stanovništvu Kosova i Metohije.

“Ovo je dobar primer soliodarnosti izajedništva naših opština na Kosovu i Metohiji i to je još jedan dokaz da je ideja o istinskoj zajednici srpskih opština živa i da je jača od opstrukcije i  zle volje, koja traje već 1771 dan” poručio je Jović.

Ova donacija je nastavak realizacije pomoći koju je predsednik Srbije Aleksandar Vučić dogovorio sa građanima tokom svoje nedavne posete Kosovu i Metohiji.

Comments

Pročitaj još