• Početna>
  • Vesti>

Pesnici Momo Dragićević i Srđan Živković sa đacima mitrovačkih škola

U okviru manifestacije „Stopama Svetog Save“ đaci osnovnih škola sa područja Kosovske Mitrovice, danas su se družili sa dečjim pesnicima Momirom Dragićevićem iz Kruševca i Srđanom Živkovićem iz Prokuplja.

Pesnici su za decu pripremili poetsko-muzički program koji je decu oduševio. Kažu, najviše im se dopalo kad su pevali sa Siđom.

„Najlepše nam je bilo kad smo pevali i igrali. I ja sam napisala nekoliko pesama alinisam ih nikom pokazala. To je moja tajna“, kaže mala Jovana.

Pesnik Momir Dragićević, i dobitnik Pesničke povelje Sokolica 2017.

„Dečica su bila jako pažljiva. Upijala su svaku našu reč. Danas moramo da govorimo jezikom savremenog deteta“, kaže Dragićević koji decu do suza nasmejao pesmom u kojoj snage odmeravaju Marko Kraljević i Brus Li.

Posebnu pažnju je privukao Srđan Živković koji je stihove dopunio zvukom gitare i zajedno sa dečicom otpevao pesmu o Svetom Savi po tekstu Momira Dragićevića.

„J na jedan nov način pokušavam da pristupim dečjoj poeziji.  Putem, pesme, putem muzike i putem glume i deca taj multimedijalni pristup  odlično prihvataju“, kaže Živković.

U okviru ove manifestacije koju organizuje Gradska biblioteka Vuk Karadžić , sutra u 12h, u Mitrovačkom dvoru biće održano finale kviza  u kome će đaci pokazati znanje o životu i zaostavštini ustrojitelja srpske crkve i osnivača srpskog školstva.

Comments

Pročitaj još