Danas prvi rezultati istrage o ubistvu Ivanovića

Kosovsko tužilaštvo i policija za danas su najavili objavljivanje prvih rezultata istrage o ubistvu Olivera Ivanovića. Ti rezultati, kako je najavljeno, predstavljaće analizu snimaka sigurnosnih kamera, nalaze vezane za zapaljeni automobil, iskaze svedoka i forenzičke dokaze. Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije ništa zvanično nije dobilo od kosovskih istražnih organa.

Kosovski tužilac Šućri Sulja, koji vodi istragu o ubistvu Olivera Ivanovića, najavio je da će u ponedeljak biti objavljeni prvi rezultati istrage.

Ti rezultati, kako je Sulja najavio u petak, uključuju snimke sigurnosnih kamera, detalje o zapaljenom automobilu kao i forenzičke dokaze. Šućri Sulja je naveo da će u izveštaj biti uključene i izjave svedoka. Do sada je poznato da ih je ispitano šestoro.

Srpska policija je zatražila da učestvuje u istrazi o ubistvu Olivera Ivanovića, a srpsko Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je i sopstveni predistražni postupak.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je u nedelju da se čini da se kosovska istraga usmerava u pravcu da se usporava, ili da se nedovoljno brzo postupa, jer je plasirano mnogo dezinformacija.

Lider Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” Oliver Ivanović ubijen je u utorak ispred sedišta stranke u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Ivanović je pogođen sa šest metaka, a policija je tokom istrage pronašla zapaljeni automobil “opel astra” koji su, navodno, koristili napadači.

Kosovska policija ponudila je 10.000 evra za informacije o ubistvu.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još