• Početna>
  • Vesti>

“Kosmetu na poklon” za mališane na Kosovu i Metohiji

            Studenti sa svih Univerziteta iz Srbije uključili su se u akciju ,, Kosmetu na poklon”, koju je pre tri godine inicirao Novosadski pravni fakultet.Mladi humanitarci su bili gosti rektora  Prištinskog Univerziteta  sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici, samoinicijativno su organizovali akciju  dobrovoljnog davanja krvi, a narednih dana i oni ce najmladjim stanovnicima KiM, podeliti novogodišnje poklone.

Rektor Prištinskog  Univerziteta sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici profesor doktor Rade Grbić zahvalio je studentima na poklonima i pažnji i poželeo im je dobrodošlicu u ime sve dece koja će dobiti njihove poklone.

Dekan Pravnog fakulteta Priština sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitroviciprofesor doktor Vladan Mihajlović rekao je dasu posete studenata koji prikupljaju poklone dodatni podsticaj da se istraje na ovim prostorima.

Srdjana Jovanić student prodekan Ptravnog fakulteta iz  Novog Sada rekla je da je ovo jedina akcija koja ujedinjuje sve studente u državi , iz godine iz godinu je brojnija i da je ponosna što su se u akciju uključili i profesori.

“Ovakve akcije su važne , kako za jedinstvo studenata tako i za poruku koju šaljemo a to je da je ovo naša zemlja , da smo tu za vas i vi za nas kao i da ćemo akciju proširiti”, rekla je Jovanović.

Ivan Virijević  predsednik  studentskog Parlament istakao je da je prošle godine bilo 600 paketića, ove godine taj broj je 1380 .

Izrazio je uverenje da će u narednom periodu akcija biti omasovljena.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još