• Početna>
  • Vesti>

Republika Srpska prikupila 50.000 evra za bolesnu deca na severu KiM

Humanitarna donacija vrednosti blizu 50.000 evra teško bolesnoj deci i deci sa posebnim potrebama, preko 1.200 novogodišnjih paketića deci širom Kosmeta i šest stipendija, biće uručene od 11. do 13.januara na Kosovu i Metohiji.

U humanitarnoj akciji koju je organizovao Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji  u Republici Srpskoj od 1.oktobra do 31.decembra 2017.godine za srpsku decu na Kosovu i Metohiji sakupljeno je 50.000 evra.

Do sada najveća humanitarna akcija za pomoć u lečenju bolesne dece, dece sa posebnim potrebama na severu Kosmeta i pomoć Udruženju roditelja “Podrži me“ iz Kosovske Mitrovice biće uručena na prvoj humanitarnoj akademiji u Zvečanu 12. januara u 12 časova u bioskopskoj sali radničkog doma Trepča.

Istog dana u 10 časova u prostorijama Udruženja “Podrži me“ u Kosovskoj Mitrovici biće uručene stipendije, 400 evra ili po 100 evra na mesečnom niviou od januara do aprila 2018.godine, Nikoliji Maksimović i Aleksandri Stanković iz Kosovske Kamenice, Milijani Slavković iz Lipljana, Nemanji Pavlović iz Zvečana, Nikoli Pešiću i Davidu Rakiću iz Kosovske Mitrovice.

Novogodišnji paketići deci koja se nalaze na lečenju u Kliničkom Centru u Kosovskoj Mitrovici biće uručeni u četvrtak 11. januara.

Kao novogodišnju čestitku 13. januara pod nazivom VOLI VAS REPUBLIKA SRPSKA na jugu srpske pokrajine u Kosovu Polju, Kosovskoj Kamenici i Vitini članovi Odbora podeliće paketiće srpskoj deci i učenicima iz više srpskih osnovnih škola.

U prikupljanju pomoci za bolesnu decu, decu sa posebnim potrebama iz Udruženja roditelja “Podrži me“ organizacijom Odbora putem humanitarnog broja Telekoma RS pomogle su i mnoge osnovne i srednje škole, javna i privatna preduzeća, lokalne zajednice, Srbi iz oblasti Veneto u Italiji i humani ljudi Republike Srpske.

“Sredstva za više od 1 200 paketića koje ćemo podeliti na severu i jugu Kosmeta za svoje vršnjake u decembru 2017. godine sakupili su učenici preko 50 osnovnih i srednjih škola i nekoliko preduzeća u Republici Srpskoj. Svaki učenik od srca je poklonio i odvojio po jednu marku za osmeh svojih vršnjaka na Kosovu i Metohiji. Ovu akciju pomogli su i Srbi iz Trsta u Italiji. Kao i mnogo puta do sada nepresušna humanost našeg Odbora i cele Republike Srpske za decu i srpski narod na Kosovu i Metohiji govori koliko je Srbima sa ove starne Drine stalo do našeg naroda u borbi, opstanku i podršci za očuvanje našeg Kosova i Metohije”, navodi  u saopštenju predsednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji  Milorad Arlov.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još