Studentska akcija “Kosmetu na poklon”

Studenti Prištinskog univerziteta sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici sprovode akciju “Kosmetu na poklon”. Studenti prikupljaju novogodišnje paketiće koje će uručiti mališanima koji žive u srpskim sredinama južno od reke Ibar.

Inicijatori ove akcije su pre tri godine bili studenti sa novosadskog Pravnog fakulteta. Akcija “Kosmetu na poklon” polako postaje tradicija. Sprovodi se treću godinu za redom.

Predsednik studenstkog parlamenta Prištinskog univerziteta Ivan Virijević kaže za Kontakt plus da su se u ovu akciju pored pravnih fakulteta iz cele Srbije uključili i drugi fakulteti.

“Uključio se bukvalno ceo Univerzitet iz Novog Sada naš ceo Univerzitet iz Prištine sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici. Uključili su se i beogradski Filološki fakultet i Mediconski fakultet iz Kragujevca”, ističe Virijević.

Sa prikupljanjem poklon paketića studenti su krenuli pre oko mesec dana. Mališane će obradovati 11. i 12. januara kada će zajedno sa oko 50 kolega iz centralne Srbije deci deliti poklone.

“Organizovali smo nekoliko humanitarnih žurki, humanitarnih predstava Amaterskog pozorišta iz Soko Banje, studenti Fakulteta umetnosti su organizovali prodajnu izložbu, takođe i svi fakulteti i studenti našeg univerziteta su se uključili”, kaže student prorektr Prištinskog univerziteta Nemanja Biševac.

Biševac ističe da imaju podršku grada, rektorata, da su ove godine odradili još bolji posao nego prethodne i da će usrećiti još više mališana na ovim prostorima nego tokom minulih akcija.

Studenti pozivaju ljude dobre volje da se priključe akciji “Kosmetu na poklon” kako bi što više dece na Kosovu dobilo novogodišnje poklon paketiće.

Izvor: Radio Kontakt Plus

Comments

Pročitaj još