• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista poziva rukovodstvo RTK2 da podnese ostavku zbog političkog delovanja novinara

Srpska lista je u saopštenju dostavljenom medijima, osudila kako navode “nezapamćeno, neprofesionalno ponašanje novinara televizije RTK2 usmereno protiv Srpske liste” na političkom protestu u Vitini, koji se odvija “sa ciljem političke promocije anonimnih pojedinaca pred lokalne izbore”.

Srpska lista kaže da je u nameri da unapredi saradnju sa medijima formirala i Kancelariju koja se time posebno bavi, ali da ih je kako kažu  tendenciozno ponašanje novinara primoralo na reakciju kako bi “zaštitili istinu od fabrikovanih laži”.

U saopštenju se navodi da je Srpska lista došla u posed materijala sa skupa na kom je “načinjen je snimak gde novinari televizije RTK2 sugerišu jednom od intervjuisanih protestanata kako da napadne Srpsku listu tako što mu drže papir sa koga on čita tekst koji u osnovi ima politički napad na Srpsku listu”.

Srpska smatra da je “ovo skandalozno ponašanje onih koji moraju biti izvan bilo kakve politike” i zahteva da rukovodstvo RTK2 preuzme odgovornost i podnese ostavku zbog političkog delovanja svojih zaposlenih.

Srpska lista poziva I Udruženja novinara da dignu glas protiv, kako navode, neprofesionalnog ponašanja kojim se zloupotrebljava uloga novinara, a  koji bi trebali da informišu građane na istinit i objektivan način, a ne da vode kampanje “nekim anonimusima”.

Srpska lista je u prilog tvrdnjama dostavila video materijal sa događaja.

Comments

Pročitaj još