Arlov: Petrovdanska poseta Kosovu i Metohiji

Predsednik Humanitarnog udruženja “Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji“ Milorad Arlov boraviće od sutra, 12. jula u dvodnevnoj Petrovdanskoj poseti Kosovu i Metohiji.

Na poziv predsednika Upravnog organa opštine Zvečan Ivana Todosijevića kao počasni građanin severa KiM, a tako i Zvečana predsednik Odbora Milorad Arlov prisustvovaće 12. jula svečanoj sednici, obeležavanju i proslavi Dana opštine Zvečan.

Kako je svaki dolazak predsednika Odbora na KiM humanitarnog karaktera, u organizaciji Odbora i Udruženja roditelja sa posebnim potrebama “Podrži me” iz Kosovske Mitrovice u četvrtak 13. jula u 10 časova biće uručena pomoć za školovanje 11-godišnjem Nikoli Pešiću koji živi u Kosovskoj Mitrovici sa ocem Radišom, starijim bratom Stefanom i sestrom Aleksandrom, navedeno je u saopštenju.

Pomoć će biti na mesečnom nivou od 100 evra počevši od jula ove godine, a značajna finansijska sredstva obezbedio je Nenad Jeftenić iz Šipova-RS koji je uspešan mladi čovek i već dugo godina radi i živi sa porodicom u Portorožu u Sloveniji.

“Imam mogućnost da pomognem, moja deca imaju dovoljno i sve što im je potrebno, želim i da drugoj spskoj deci pomognem da se školuju. A ovoj na Kosovu i Metohiji je najteže i najpotrebnije. Želim da dođem na Kosovo i Metohiju. Nikad nisam bio. Hoću da obiđem naše najveće svetinje. Drago mi je što ima ovakvih udruženja i ljudi kao Milorad Arlov koji nesebično pomažu naš narod, a naročito srpku decu na Kosovu i Methiji”, poručuje Nenad Jeftanić.

Pomoć malom Nikoli uručiće Predsednik Odbora za pomoć KiM Milorad Arlov i predsednica Udruženja “Podrži me” Ivana Rakić, kaže se u saopštenju i navodi da će Arlov tokom boravka posetiti i neke manastire na Kosovu i Metohiji.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još