• Početna>
  • Vesti>

Odbor za pomoć Srbima sa KiM u trodnevnoj poseti Zvečanu

Predsednik banjalučkog Odbora za pomoć Srbima Kosova i Metohije Milorad Arlov za Đurđevdan posetiće Kosovo i Metohiju. Kao svih 75 dosadašnjih poseta i ova 76. poseta Kosovu i Metohiji je humanitarna.

Milorad Arlov, počasni građanin severa Kosova i Metohije, na poziv predsednika opštine Zvečan g. Ivana Todosijevića, u nedelju 7.maja prisustvovaće obeležavanju slave grada Zvečana i Svetoj arhijerejskoj liturgiji u Pravoslavnom hramu Sveti Georgije u Zečanu sa početkom u 8 časova, navodi se u saopštenju Odbora za pomoć Srbima KiM.

Nakon Svete arhijerejske liturgije, predsednik banjalučkog Odbora Milorad Arlov uručiće četvoromesečne stipendije za troje dece, po 400 evra svakom ili ukupne vrednosti 1.200 evra: Nikoliji Maksimović iz sela Strelce, Kosovska Kamenica, Aleksandri Stanković selo Odevce, Kosovska Kamenica i Nemanji Pavlović iz Zvečana. Troje djece već godinu dana stipendira Odbor posredstvom donatora iz Republike Srpske. Banjalučki Odbor za pomoć Srbima sa Kosova i Metohije obezbedio je prve tri nagrade za učenike OŠ centralnog Kosova i Metohije koje su osvojili na takmičenju iz veronauke. Nagrade će u Zvečanu predsjednik Odbora uručiti pobednicima koji su osvojili prva tri mesta.

Peti put banjalučki odbor organizuje lomljenje velikog slavskog kolača sa zlatnikom za decu Kosova i Metohije. Nakon manastira Draganac, Gračanica i dva puta za Mitrovdan u Kosovskoj Mitrovici, peti put organizujemo za slavu Zvečana. Zlatnik u liku Svetog Georgija vrednosti 250 evra, ugraviranom posvetom i čestitkom dobiće dete koje bude imalo najviše sreće. Pozivamo svu decu oko 10 časova da dođu ispred hrama Svetog Georgija u Zvečanu u što većem broju, dodaje se u saopštenju.

Sredstva za nagrade i zlatnik ukupne vrednosti od 500 evra doniralo je JP ŠUME Republike Srpske.

Na sam Đurđevdan 6.maja u hramu Svetog Dimitrija u Kosovskoj Mitrovici predsednik Odbora Milorad Arlov sa vernicima od 8 časova prisutvovaće jutarnjoj Đurđevdanskoj liturgiji i obeležiti godišnjicu kumstva sa porodicom Rakić iz Kosovske Mitrovice. Arlov će posetiti djevojčicu Elenu Rakić nakon treće transplantacije matičnim ćelijama u Kijevu.

U toku svoje posete Arlov će se sastati sa g. Oliverom Ivanovićem.

Izvor: TV Most

 

Comments

Pročitaj još