• Početna>
  • Vesti>

Đurić: Kosovo i Metohija su kolevka srpskog naroda i srpske državnosti

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić dočekao je danas na aerodromu “Nikola Tesla” potpredsednika Državme Dume Ruske Federacije Petra Tolstoja, koji je u Srbiju došao kako bi prisustvovao obeležavanju 18 godina od NATO agresije na tadašnju Saveznu Republiku Jugoslaviju. „Došli smo kako bi smo se podsetili dogadjaja koji su dogadjali Saveznoj Republici Jugoslaviji 1999.godine kada je mala zemlja pretrpela udarac velike mašine mnogih zemalja koje su delovale van Medjunarodnog prava . Ta situacija je bila dobra lekcija, izmedju ostalog, i za moju zemlju“, rekao je Tolstoj, inače praunuk slavnog ruskog pisca Lava Tolstoja, i izrazio žaljenje što tada Rusija nije mogla da pomogne Srbiji .
On je dodao da će Rusija uvek biti sa Srbijom i srpskim narodom uveren da ćemo zajedno moći da napravimo novu civilizaciju na dobrobit naše dece.

„Smatram da generacije koje danas prave budućnost Srbije trebalo bi da to rade svesno i da znaju šta to znači za budućnost“, napomenuo je Petar Tolstoj.

Izrazio je uverenje da će Srbija i Rusija biti zauvek zajedno kao dve prosperitetne zemlje.

Podsetivši da se danas navršava 18 godina od zločinačke NATO agresije, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić rekao je da je „ta agresija imala za cilj da podeli Srbiju i otme ključni deo njene teritorije koji je mnogo više od kvadratnih kilometara naše zemlje“.

„Ta teritorija je duhovna, istorijska, politička, ukupna kolevka srpske državnosti i naroda, a to je Kosovo i Metohija“, naglasio je Djurić.

Napomenuo je da se na današnji dan sa ponosom sećamo onih koji su dali svoj život u odbrani otadžbine.

„Sećamo se njihovog puta slobode i ljubavi prema sopstvenoj zemlji i braći. I danas kao slobodoljubiva i nezavisna zemlja nastavljamo putem izgradnje naše državnosti, nezavisnosti zasnovane na poštovanju svih civilizacijskih, kulturnih i duhovnih vrednosti“, rekao je Djurić.

Djurić je izrazio neizmernu zahvalnost ruskoj braći na podršci koju pružaju u odbrani Kosova i Metohije i na razumevanju teške situacije u kojoj se Srbija i srpski narod nalaze, napomenuvši da je ruska delegacija i danas došla u Beograd kako bi prisustvovala obeležavanju godišnjice NATO agresije na našu zemlju.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još