U OŠ Branko Radičević proslavljen Savindan

Učenici OŠ “Branko Radičević” u Kosovskoj Mitrovici danas su proslavili školsku slavu Svetog Savu. Priredbi koja je počela Svetosavskom himnom prisustvovali su učenici svih razreda, roditelji i nastavno osoblje.

Uručivši knjige najboljim učenicima, direktor OŠ “Branko Radičević” Ivan Zaporožac poručio je da treba slediti dela i život Svetog Save koji je propovedao mir,  ljubav i dobrotu.

‘’Danas slavimo našeg učitelja, našeg prosvetitelja, danas moramo biti složni, moramo zajedno naporima i delima Sv. Save uspeti da opstanemo i ostanemo ovde. Sveti Sava je uspeo da od hrišćanstva sa istoka uzme onaj najbolji deo , propovedao ga na poseban način i tako je nastao poseban vid pravoslavlja – naše svetosavlje’’, dodao je Zaporožac.

 

Usledio je bogat kulturno-umetnički program koji su pripremili članovi horske, recitatorske i dramske sekcije ove škole.

Kroz izvođenje dramskih tekstova, pesama i recitacija prikazan je značaj života i rada prvog srpskog učitelja i prosvetitelja Svetog Save.

Direktor škole “Branko Radičević” čestitao je svima današnji praznik i poželeo da ga proslavljamo još mnogo godina u miru, zdravlju i sreći.

Izvor: Kontakt plus radio

Comments

Pročitaj još