• Početna>
  • Vesti>

Jedinstvena organizacija sindikata “Trepča”: Zauzeti stav i prevazići postojeće stanje

Povodom smene ministra Ljubomira Marića saopštenjem oglasila se oglasila i “Jedinstvena organizacija sindikata “Trepča””.

“Jedinstvena organizacija sindikata “Trepče” koja okuplja oko 3000 radnika, u ime njih i 3000 njihovih porodica, izražava razočarenje i ogorčenje pokazanim nejedninstvom i kratkovidošću pojedinih srpskih predstavnika u skupštini Kosova. Svojim nerazumnim delovanjem oni ugrožavaju egzistencijalne interese i opstanak našeg naroda na ovim prostorima. Zbog svojih usko-grupnih i pojedinačnih interesa zabijaju nož u leđa ljudima koji su se časno i argumentovano, maksimalno moguće u datim okolnostima, zauzimali i branili, između ostalog i interese svih nas zaposlenih u kombinatu “Trepča”, naročito nakon donošenja štetnog i neprihvatljivog zakona o “Trepči”” stoji u saopštenju.

Jedninstvena organizacija sindikata “Trepča” je, takođe, pozvala sve  poslanike i druge predstavnike srpskog naroda da se prizovu pameti i, kako stoji u saopštenju, hladne glave postignu dogovore koji mogu da ublaže sve negativno što su do sada napravili.

“Sigurni smo da im u tome, na direktan način, može pomoći samo Vlada Srbije, i predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju, i da se sa njima moraju izgraditi jasni i nedvosmisleni politički stavovi, kojim će se prevazići postojeće, najgore moguće stanje, sa kojim se naša zajednica suočava” stoji u saopštenju jedinstvene organizacije sindikata “Trepče”.

Comments

Pročitaj još