• Početna>
  • Vesti>

Na štandu za Kosovo i Metohiju promovisano JP Mreža Most

Na sajmu knjiga na štandu za KiM, svoj rad i stvaralaštvo promovisalo je i JP Mreža Most. Televizija Most u Zvečanu osnovana je sa ciljem da informiše , pre svega Srbe na Kosovu i Metohiji, kao i ostatak Srbije i sveta o svim važnim zbivanjima na ovim prostorima. O radu i uspesima kao i planovima ovog preduzeća govorili su vd. direktora JP Mreža Most Slađana Ivančević i koordinatori svih poslovnih jedinica.

“U ovom timu radimo tačno godnu dana, od prošlog sajma knjiga u Beogradu a drugi razlog je što je u toku ove godine urađeno mnogo u JP Mreža Most i sa ponosom i pravom mogu da kažem da je urađeno više u ovoj godini nego za sve vreme postojanja JP Mreža Most”, rekla je vd. direktora ovog preduzeća Slađana Ivančević.

Ona je podsetila da je JP. Mreža Most osnovano 2010. godine, sačinjavaju ga TV Most, TV Puls, Radio Gračanica i Radio Kosovska Mitrovica kao i dopisništva u Štrpcu, Leposaviću i Beogradu.

“Nadamo se da brzo otvorimo i dopisništva u Goraždevcu i Zubinom Potoku”, rekla je Ivančević.

Prema njenim rečima, novina je dopisništvo u Beogradu gde sa tri ekipe, naši novinari i snimatelji prate sva događanja u našem glavnom gradu, rad svih državnih, kulturnih i ostalih institucija, sve manifestacija i samim tim obogaćuju program preduzeća.

“Osnovni cilj postojnja TV Most jeste da informiše građane KiM ali i one u centralnoj Srbiji i šire , kakav je život Srba na KiM”, rekla je koordinator TV Most Ljiljna Janković i dodala da se zaposleni trude da budu na licu mesta i kada je lako i kada nije lako”.

Ona je izrazila zadovoljstvo što se, kako je rekla “vidimo i van Kosova i Metohije gde nas gledaju proterani koji za naše dnevnike i emisije kažu da se u njima mogu videti ono što se ne emituje na drugim televizijama.

“Radimo zajedno, to je kao porodica gde je roditelj JP Mreža Most a mi braća i sestre, takmičimo se da budemo bolji, a svaki roditelj voli da mu deca budu bolja od njega”, rekao je koordinator TV Puls Nenad Milenković.

“Na inicijativu direktorke Slađane Ivančević otvoren je TV Centar Gračanica a sve u cilju boljeg i kvalitetnijeg informisanja stanovništva pre svega na KiM”, rekao je koordinator RTV Centra Gračanica Saša Micić i dodao da jednosatnu emisiju emituju na TV Puls-u i TV Most-u.

“Činjenica da postojimo 34 godine govori da radimo jedan dobar posao”, rekla je koordinator Radio Kosovska Mitrovica Maja Fićović i dodala da se zahvaljujući novoj emisionoj tehnici bolje čuju kao i putem interneta”.

Ona je naglasila da zaposleni prate sve događaje, imaju i svoj veb sajt na kome emituju svoje vesti i važne centralne informativne emisije.

Mrežu Most pored TV Most čine TV Puls, Radio KiM i TV Centar Gračanica. Ovi javno preduzeće svedok je i hroničar zbivanja na KiM, nema značajnijeg događaja koji nije zabeležen i o kome se nije izveštavalo. Za Srbe na Kosmetu od velikog je značaja postojanje ovog preduzeća jer su uvek na vreme i objektivno bili informisani o svim važnim zbivanjima u pokrajini.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još