• Početna>
  • Vesti>

Tri godine od ubistva Audriusa Šenavičiusa – ubica i dalje na slobodi

Ni tri godine posle ubistva Euleksovog službenika  Audriusa Šenavičiusa na Balabanu kod Zvečana, ubica nije otkriven. Nagrada za informacije koje bi pomogle u rasvetljavanju slučaja povećana je na 82 hiljade evra, poručeno je danas u Kosovskoj Mitrovici iz ove misije.

Međunarodni tim istražitelja neumoljivo radi na otkrivanju identiteta ubice, poručio je zamenik šefa Euleksa Bernard Tran na konfrenciji za medije i istakao da misija ovu bitku ne može da vodi sama.

“Potrebna nam je posebna saradnju ljadu koji žive u ovoj zajednici. Apelujem na vas da nas kontaktirate ukoliko se setite bilo čega u vezi sa tim incidentom, ko je umešan ili ako znate nešto u vezi sa okolnostima ubistva. Zajednica koja je ovde ima presudnu ulogu u tome. Ono što vama može delovati kao beznačajna  informacija, za istražitelje bi mogla da bude presudna.

Nagrada od 82. hiljade evra nudi se za svaku informaciju koja može dovesti do hapšenja izvršioca ili izvršilaca. Iz Euleksa takođe poručuju da će svaka data informacija biti strogo poverljiva.

Tužiteljka Euleksa Damare Terio je apelovala na građanstvo da se odazove na poziv Euleksa, kako bi ovaj slučaj bio rešen, a porodica I prijatelji Šenavičiusa saznali istinu.

“Pozivamo članove ove zajednice da istupe I pomognu da pronađemo izvršioca ubista Audriusa Šenavičiusa”, podvukla je Terio.

Konferenciji su prisustvovali i vršilac dužnosti načelnika Izvršne policije Žan Mišel Sede i regionalni komandant KP na severu Nenad Đurić, koji su se nakon konferencije za medije uputili na mesto ubistva Audriusa Šenavičiusa, kako bi položili vence i odali poštu.

Comments

Pročitaj još