Jevtić: Žele da proteraju i ovo malo Srba

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtiće poručio je da “vandalski čin“ skrnavljenja spomen ploče stradalim Srbima u Starom Gracku ne sme da utiče na odlučnost meštana da ostanu.

Ministar za povratak je istakao da je skrnavljenje ploče za svaku osudu i dodao da je razgovarao sa predstavnicima bezbednosnih organa i zatražio da učine sve kako bi se srpsko stanovništvo na Kosovu zaštitilo.

“Ja danas neću izgovarati bilo kakve teške reči, ali ću tražiti odgovornost“, istakao je Jevtić.

Jevtić samtra da je u ovom trenutku najvažnije da politički predstavnici Srba i Albanaca rade zajedno na smirivanju situacije jer je očigledno da je, kako kaže, situacija na Kosovu napeta.

“Poruka koja je ispisana ovde je nešto što dodatno zabrinjava. Polomljena tabla i sam vandalski čin svakako je na neki način rezultat činjenice da još uvek ne znamo ko su ubice 14 žetelaca. Mislim da postoji potreba da se istraga oko tog i svih drugih nerešenih slučajeva ponovo otvori, jer će na taj način biti poslata poruka da će pravda pobediti“, smatra ministar za povratak.

Ministar Jevtić smatra da postoji „grupa radikalnih ljudi koji žele da sa ovih prostora proteraju i ovo malo srpskog naroda“.

“Želimo da sa Albancima živimo u miru, želimo da sa Albanicma ovo mesto učinimo boljim mestom za život. To je naša poruka. Vreme sukoba, vreme nasilja treba da ostane iza nas“.

Izvpr: RTV Kim

Comments

Pročitaj još