Simić i Žbogar : ZSO mora biti formirana

Predsednik Srpske liste Slavko Simić sastao se danas sa Specijalnim predstavnikom EU i šefom Kancelarije EU na Kosovu gospodinom Samjuelom Žbogarom, koga će uskorona ovoj poziciji uskoro zameniti Natalija Apostolova. Simić se zahvalio Žbogaru na dosadašnjem radu.


”Vi ste svojim radom ostavili dubok trag u približavanju svih zajednica koje žive na Kosovu. Koristim ovu priliku da vam se zahvalim na tome, ali i da izrazim nadu da ćete ova iskustva preneti svojoj naslednici gospođi Apostolovoj, kako bi se nastavila odlična komunikacija i saradnja između predstavnika Srpske liste i Kancelarije EU na Kosovu. Pred nama su mnogi procesi koji se moraju realizovati u najskorije vreme a koji se tiču ne samo srpske zajednice već i razvoja demokratije na Kosovu. Tu pre svega mislim na Zajednicu srpskih opština koja se mora uspostaviti u što kraćem roku jer je to pitanje koje se pored svih naroda na Kosovu tiče i EU kao direktnog garanta sporazuma.” – istakao je Simić.
Žbogar je istakao da nema spora da Zajednica/Asocijacija srpskih opština treba da bude formirana jer je to međunarodna obaveza koju je Kosovo preuzelo. Važno je da obe strane sednu zajedno i pokušaju da pronađu rešenja koja će funkcionisati, koja će da obezbede da Kosovo bude funkcionalno, i koja će da daju garancije Srbima da imaju budućnost na Kosovu.

Comments

Pročitaj još