• Početna>
  • Vesti>

Đurić: Obaveza Srbije je da srpskoj deci na KiM obezbedi bezbrižan život

Drugog dana posete centralnom Kosmetu direktor Kancelarija za KiM Marko Đurić, obišao je danas nekoliko najvećih srpskih sredina na teritoriji opštine Lipljan. Đurić je najpre u selu Gornja Gušterica obišao dve višečlane socijalno ugrožene porodice Živić i Marković, koje su uz pomoć Kancelarija za KiM dobile adekvatan stambeni prostor.
Đurić je simbolično u upotrebu pustio i most preko reke Janjevke, čiju je izgradnju sa 1.400.000 dinara finansirala Kancelarija za KiM.
„Borba za naš opstanak na KiM je borba koja mora da se vodi na dva koloseka. Jedan kolosek je politička borba za veći stepen političkih prava, a drugi je borba za kvalitet života i opstanak svakog našeg čoveka, mesta i sela. Borićemo se i za formiranje ZSO i za rešavanje nagomilanih problema, koje naš narod ovde ima, da bi lakše ostali i opstali na ovom prostoru“, naglasio je Đurić.
djuricĐurić je, takođe, obišao PU „Sunce“ u Donjoj Gušterici gde je nakon druženja sa mališanima izrazio zadovoljstvo činjenicom da gotovo svaka srpska porodica na ovom području ima troje i više dece.
„U srpskim sredinama na centralnom Kosmetu bukvalno vrvi od dece i obaveza Srbije i svih nas je da osiguramo da ta naša deca, koja oplemenjuju ovaj prostor, imaju uslove za bezbrižan život i normalan razvoj“.
Svoju posetu direktor kancelarije za KiM je nastavio obilaskom sela Dobrotin, gde je u prostorijama Doma kulture odigrao partiju šaha sa penzionerima, a nakon toga iz prepune sale Doma kulture u Donjoj Gušterici poručio da će Vlada Srbije i Kancelarija za KiM nastaviti da se bore za što je moguće bolji položaj i opstanak našeg naroda na Kosovu i Metohiji.
„Jedini način da sačuvamo naše prisustvo ovde je da budemo ujedinjeni. Ovde na KiM možemo da budemo ujedinjeni oko opsatnka samo ako iza sebe imamo djuric11snažnu Vladu u Beogradu, koja može da se uhvati u koštac sa onim promenama koje su Srbiji potrebne da bi bila moderna zemlja, sposobna da parira izazovima koji nam predstoje. Takva Srbija je Srbija za koju se bori naš premijer Aleksandar Vučić“, istakao je Đurić.
Đurić je meštane pozvao da 24. aprila izađu na glasanje i glasaju za svoj opstanak po sopstvenoj savesti.
Tribinom u Donjoj Gušterioci direktor Kancelarije za KiM završio je dvodnevnu

Izvor: Radio Gračanica

Comments

Pročitaj još