• Početna>
  • Vesti>

“Sinergija” na Dan zaljubljenih skreće pažnju na rodne norme

Dan zaljubljenih, 14. februar, u Kosovskoj Mitrovici biće obeležen na specifičan način u organizaciji OEK Sinergija i IBCM-a. Akcija će biti sprovedena u nedelju od 12h u centru Kosovske Mitrovice.

„Akcija „Budi muško – zaljubi se“ obraća se i muškarcima i ženama“, kaže za naš program potpredsednik Sinergije Stefan Veljković i dodaje da su članovi ove organizacije pronašli zanimljive načine kako bi obeležili ovaj dan, ali i poslali svoju poruku.

„Oko 60 članova organizacija prolaznicima će  deliti cveće i zanimljive poruke. Takođe ćemo imati i „mesta za ljubljenje“. To će biti i kvadrati, gde će zaljubljeni parovi moći da se slikaju u okviru naše akcije“, kaže Veljković.

Sa druge strane, on ističe da će članovi Sinergije poslati još jednu poruku, a ona se tiče rodne ravnopravnosti.

Rodne norme propisuju da muškarci ne treba da peglaju, i da rade druge kućne poslove. Mi hoćemo da kažemo da muškarci nisu nesposobni. Imaćemo i transparent na kome će pisati „Platite i vi nama piće nekad“, koji će biti upućen zenkom delu populacije. Borimo se protiv rodnih normi, i ovo su poruke za oba pola“, ističe Veljković.

Comments

Pročitaj još