Vučić: Ovo se nikada nije dogodilo u Savetu Evrope

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je dodeli ugovora najboljim diplomcima medicinskih fakulteta i srednjih škola. Nakon ceremonije održao je konferenciju za novinare.

Predsednik Vučić izjavio je da je priča oko glasanja u Savetu Evrope najavljivana još pre godinu ili dve i da nemamo čega da se stidimo.

“Ovo je velika sramota, jer se ovo nikada nije dogodilo u Savetu Evrope, nikada niko nije primljen preglasavanjem”, naveo je Vučić.

Sve je, dodaje, potpuno besmisleno, nikakvog prava nema, samo sila.

“Sutra idem sa predstavnikom EU Žiofreom da otvaramo Fetislam, tvrđavu u Kladovu. A šta da pričamo o ovome, verujte mi ne znam. Šta ja da pričam s njima u Briselu. Možda je bolje da razmisle, možda neko ko mogu da nastave da lažu, da taj ide, ne samo 2. maja, već i inače. Niko nije bio na tim razgovorima onoliko puta koliko sam ja bio. Sve sam im trikove naučio. Uvek je iza svega stajala laž i prevara. Neću da menjam ništa u svom odnosu, ali neću da donosim odnose na prečac. Odnosićemo se fer, najpre princip poštovanje povelje UN”, kazao je Vučić.

“Na Vladi smo razgovarali šta je ono što ćemo da činimo i kako da se ponašamo”

Ono što moramo da promenimo je da one koji su prijateljski nastrojeni više poštujemo, napomenuo je Vučić.

Govorimo o strategiji odbrane i bezbednosti, a nemamo strategiju spoljne politike koherentno uređenu. Podelili smo zadatke, da u spoljnoj politici vodimo računa o bilateralnoj politici, da ne izlazimo iz granica recipročnosti, rekao je predsednik.

“Ako neko ne poštuje naš teritorijalni intergritet zašto bismo mi poštovali njihov. Zašto bismo štitili nečiji teritorijalni integritet po svaku cenu ako su oni protiv našeg. To nisu tektonske, ali su dubinske i suštinske promene u politici i odgovoran odnos prema našoj zemlji”, rekao je Vučić.

Kako je rekao, juče je biti uzdržan u Savetu Evrope bilo isto kao da su glasali za članstvo tzv. Kosova.

“Pre kraja godine značajno povećanje plata medicinarima”

Mi ćemo, rekao je on, u narednom periodu uprkos teškoćama sa kojima se ceo svet suočava, pa i mi, dati sve od sebe da lekarima i medicinskim tehničarima obezbedimo značajno veća primanja već pre kraja godine.

“Na medicinskim tehničarima, da lekari ne zamere, uvek počiva zdravstvo, jer najteži deo posla je u njihovim rukama, i obezbedićemo im veća primanja”, naveo je Vučić.

Da možemo da idemo u korak sa svetom i da ljudi žele da se vrate i rade u Srbiji, dodao je predsednik.

“Da pokušamo i damo sve od sebe da uvek imamo najbolje u našim klinikama, zdravstvenim centrima i ambulantama”, rekao je Vučić.

Obraćajući se najuspešnijim diplomcima i srednjoškolcima, koji su dobili ugovore o zaposlenju, Vučić je rekao da su bili najbolji zato što su najviše radili i mnogo puta dočekali zoru sa knjigom.

Vučić je istakao da treba da budu svesni da od danas imaju veću odgovornost jer će raditi za svoj narod i državu, kao i da nema ničeg časnijeg od toga.

“Imate i veću odgovornost, da vodite računa sada, kada ste i zvanično lekari i medicinski tehničari, kako se ponašate i u kafani i bioskopu i na svakom drugom mestu. Vaša od odgovornost će biti mnogo veća jer ćete biti nosioci najvažnijih funkcija u zdravstvu i društvu”, poručio je Vučić.

Kako je rekao, treba svojom ozbiljnošću i radom da pokažu da to mesto zaslužuju.

“Danas imamo značajno bolje uslove u pojedinim sredinama, moramo još da uradimo da bismo imali mnogo bolje uslove širom Srbije i daćemo sve od sebe da to i učinimo”, rekao je Vučić.

Od vas očekujem još mnogo više u budućnosti, poručio je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je, na ceremoniji uručenja ugovora o zaposlenju najuspešnijih diplomaca medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola u Srbiji, da će zdravstvenim radnicima pre kraja godine biti značajno povećane plate.

“Mi ćemo u narednom periodu uprkos teškoćama sa kojima se ceo svet suočava, pa i mi, dati sve od sebe da lekarima i medicinskim tehničarima obezbedimo značajno veća primanja već pre kraja godine“, rekao je Vučić.

“Na medicinskim tehničarima, da lekari ne zamere, uvek počiva zdravstvo, jer najteži deo posla je u njihovim rukama, i obezbedićemo im veća primanja”, naveo je Vučić.

Comments

Pročitaj još