• Početna>
  • Vesti>

Privremeni organ opštine KM osudio trovanje pasa lutalica i pozvao na zajedničko iznalaženje rešenja

Foto: Radio Mitrovica sever

Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica oglasio se danas na zvaničnoj fejsbuk stranici opštine kao i na instagram profilu povodom učestalih trovanja pasa lutalica na ulicama grada, osuđujući aktere tog nehumanog čina i upozoravaju na opasnost po sve građane.

“Najoštrije osuđujemo trovanje pasa lutalica na ulicama grada, smatrajući to vrlo nehumanim činom.
Činjenica je da na našim ulicama ima mnogo više pasa različih rasa u odnosu na prethodni period, ali trajno rešenje ovog pitanja nije njihovo trovanje ni ubijanje. Naročito podvlačimo da na ulicama ima mnogo dece, velika je cirkulacija ljudi i nije bezbedno ukoliko neko samo udahne taj otrov – time se ugrožava i život svih nas.
Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica apeluje na sve građane da se ne bave tim vidom odbrane od pasa lutalica, već da na zajednički način pronađemo trajno rešenje ovog problema”, stoji u saopštenju koje je objavljeno na yvaničnoj fejsbuk stranici Privremenog organa opštine.
Podsećaju da opština svakog meseca, iz svog budžeta izdvaja određenu svotu novca građanima koji su na bilo koji način ugroženi ili povređeni od strane ovih životinja.

Comments

Pročitaj još