„Uz podršku na putu do zvezda”

Foto OFK "DIF"

Kosovska Mitrovica je nesumnjivo grad fudbala , ako se uzme u obzir sve ono što je do sada dala i iznedrila u svojim malim klubovima, za Srpski i nekada Jugoslovenski fudbal.

Ne mali broj fudbalera svoje mesto u velikim klubovima u zemlji i inostranstvu nalazi zahvaljujući kvalitetnoj školi fudbala i odličnim početnim znanjem koje ovde stiču.

Kada bi brojali igrače koji su se proslavili zahvaljujući mitrovačkoj školi fudbala trebalo bi dosta vremena, kao i klubove u kojima su završavali ili još uvek grade svoje karijere.

Omladinski fudbalski klub „DiF“ nastavlja da niže uspehe, i uvek se vraća sa odličjima koji su rezultat kvalitetnog rada. Da je zaista tako dokazuju mlade nade od petlića do omladinaca, kojih trenutno ima preko 250 u svim kategorijama. Uskoro će najtalentovaniji i najvredniji biti preporučen  najboljim klubovima u državi. Oni su dokaz da je naš grad nepresušni izvor talenata, i nada za srpski sport.

Podrška je ključ njihovog uspeha. Mnogo manje materijalna, ali iskrena drugarska i prijateljska pokazuje se na delu. Najbolji primer za to je trenutna situacija u OFK“Beograd“, koja nije usamljen primer ali je važan u svakom kolektivnom sportu.

Naime, mladi fudbaler iz Kosovske Mitrovice, pionir OFK“DiF“ Andreja Slavić (2009) poslednji je među svojim drugovima koji je zaigrao za iste boje kluba u Beogradu. Reč je o OFK-u “Beograd“, gde se na utakmicama i probnim treninzima na poziciji levo krilo, pokazao kao dobar strelac i još bolji asistent.

Slavić je doduše bio jedan od dominantnijih igrača „DIF“-a u svojoj kategoriji , ali je već pokazao da može da zaigra i u ovom beogradskom fudbalskom klubu. Na današnjem prijateljskom meču postigao je tri gola. Na stadionu OFK Beograda sačekali su ga nekadašnji „Difovci“ a sada omladinci OFK Beograda. Obojica su 2004. godište, Miljković Nenad je kapiten omladinaca OFK Beograda, dok je Milentijević Boško jedan od najboljih strelaca.

OFK Dif trenutno ima preko 250 članova i uskoro planira još talentovanih dečaka da preporuču najboljim klubovima u državi.

To prijateljstvo, podrška, mentalitet našeg podneblja dovoljno govori o ključu svakog uspeha  a pogotovu u sportu, gde su mentalna i duhovna snaga iznad fizičke spremnosti .

Ovom mladom i perspektivnom fudbaleru je podrška nekadašnjih i sadašnjih klubskih drugova značila i znači mnogo. On krči sebi put ka zvezdama, a taj put je mukotrpan  ali i primamljiv jer njim su hodali i u OFK“Beograd“ počinjali karijere veliki Slobodan Santrač najbolji strelac  u istoriji jugoslovenskog fudbala, zvezdina zvezda dragoslav Šekularac, Dučko Tošić, Aleksandar Kolarov, Zoran Lončar, Zvezdan Terzić i mnogi drugi……..

Comments

Pročitaj još