• Početna>
  • Vesti>

Vučić pred albanskim novinarem s juga Srbije: Reciprocitet besmislica, kao što vidite nemam problem da to kažem pred Albancima

Danas ne vidi rešenje u razmeni teritorija ili etničkoj podeli iako je to nekad zastupao, već u tome da Albanci ispune jedinu, kako naglašava, međunarodno preuzetu obavezu.

Predsednik Srbije u najavi formiranja, kako ga je on nazvao „Narodnog pokreta za državu“, započeo je novu kampanju obilaska Srbije. Danas je u Pčinjskom, Vranjskom i Topličkom kraju.

U Bujanovcu ga je albanski novinar podsetio na ono što je u prošlosti zastupao sa pitanjem da li će možda i u budućnosti stati iza takvih ideja s obzirom na dosadašnji neuspeh pregovora.

„Ja kada sam pokušavao da nešto rešim, svi ste mi skakali po grbači, ali da vam ja sada kažem ono što je važno, to je da se ispune prethodni dogovori“, kazao je.

Iako je preko puta sebe imao novinara sa juga Srbije, predsednik Srbije mu je spočitao da se ne ispunjava ono što su „oni potpisali“ i što je „međunarodna obaveza“.

„Jedina preuzeta međunarodna obaveza od pre 10 godina godina je Zajednica srpskih opština i četiri dokumenta vezana za ZSO“, kaže Vučić, pre nego što će ovako nastaviti da odgovara albanskom novinaru koji je u pitanju naveo i to da je Kurti kazao da kosovski ustav ne dozvoljava formiranje ZSO-a:

„Nemojte vi meni da pričate šta ću ja da radim u budućnosti. Šta ću ja da radim u budućnosti, to je moj posao. Nemam ništa protiv da me zamenite na mestu predsednika Srbije. Kad me ljudi izaberu, a do tada to je moj posao. Šta ću ja da pričam o tome, to je moja stvar, ali nije vaša stvar i nije njegova stvar da ispuni ono sto je međunarodna obaveza već EU i svih potpisnika“.

Podsetio je na potpisivanje tehničkog sporazuma o 22 principa za ZSO, koji je on potpisao, skrećući pažnju da na tim dokumentima stoji potpis i EU.

Imao je i opasku na Kurtijevo pozivanje na reciprocitet.

„Reciprocitet, to su takve besmislice da nemam šta da kažem i kao što vidite, nemam problem da to kažem pred Albancima“, na šta je od prisutnih Srba, koji su ga pratili, dobio aplauz.

Comments

Pročitaj još