Objavljen konkurs za prijem civila u Vojsku Srbije

Javni konkursi za prijem lica iz građanstva u radni odnos u Vojsci Srbije u svojstvu podoficira i civilnih lica objavljeni su na veb-sajtovima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i u magazinu “Odbrana”.

Konkursima je obuhvaćeno 198 radnih mesta za podoficire u više jedinica Vojske Srbije i 18 radnih mesta za civilna lica u Gardi.

Na konkurs za podoficire mogu se javiti državljani Republike Srbije koji imaju četvorogodišnje srednje obrazovanje i nisu stariji od 35 godina, bez obzira na to da li su služili vojni rok sa oružjem.

Izabrani kandidati će biti upućeni na Kurs za podoficire u trajanju od devet meseci, čijim uspešnim završetkom stiču uslov za unapređenje u čin vodnika i prijem u profesionalnu vojnu službu.

Opšti i posebni uslovi za prijem, način konkurisanja, sprovođenje izbornog postupka i ostala neophodna obaveštenja u vezi sa konkursima mogu se pogledati na sledećim linkovima:

https://www.mod.gov.rs/cir/19799/javni-konkurs-za-prijem-lica-iz-gradjanstva-u-profesionalnu-vojnu-sluzbu-u-svojstvu-podoficira19799

https://www.mod.gov.rs/cir/19794/javni-konkurs-za-prijem-lica-iz-gradjanstva-u-svojstvu-civilnih-lica-na-sluzbi-u-vojsci-srbije19794

Comments

Pročitaj još