• Početna>
  • Vesti>

Dačić: Mnogi nisu svesni težine predstojećeg sastanka u Briselu

Foto: N1

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da mnogi građani pa ni političari nisu svesni težine sastanka u Briselu, a na koji su 27. februara pozvani predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kruti.

“Sigurno da Vučića očekuje veoma težak dan i toga su nedovoljno svesni i političari vladajućih partija, a kamoli građani”, rekao je Dačić nakon zajedničke konferencije za novinare sa ministrom spoljnih poslova BiH Elmedinom Konakovićem na pitanje šta očekuje od predstojećeg sastanka u Briselu.

On je ocenio da je Srbija u teškoj poziciji i da je očekuje velika odgovornost zbog čega je neohodno da postoji politička stabilnost i jedinstvo.

Prema njegovim rečima, sada je stvar kako učestvovati i izboriti se za naše interese i budućnost.

Dačić je naveo i da je veoma teško pored Kurtija imati dogovor kada je rekao da mu je odvratno i da spominje ZSO.

On je dodao je da ne ide u Brisel, ali da je spreman da pomogne Vučiću.

“Jačina svih pritisaka i ucena ne ogleda se samo u onome što je direktno izrečeno”, rekao je Dačić i upitao šta je to kada neko kaže da neko teško može da odbije plan Evropske unije i SAD.

“Valjda vam je jasno da to nešto znači”, rekao je Dačić.

Na pitanje da li će obe strane – Beograd i Priština, kao što je specijalni izaslanik EU Miroslav Lačak najavio, prihvatiti evropski plan za rešavane kosovskog pitanja Dačić dodaje da predsedniku Vučiću treba i da saopšte šta su postigli u razgovorima sa Prištinom i da će se Vučić držati onoga što je ranije rekao.

Comments

Pročitaj još