• Početna>
  • Vesti>

Otac mladića ranjenog kod Vitine moli državu za pravnu pomoć

Foto Kancelarija za KiM

Ivica Đuzić, otac devetnaestogodišnjeg mladića napadnutog u Mogili kod Vitine, izjavio je da je policija privela trojicu napadača ali da je nezvanično saznao da je jedan od njih oslobođen. Moli državu da mu obezbedi advokata jer on to, ističe, ne može da plati.

Boban Đuzić ima dve ubodne rane  i van je životne opasnosti. Zbrinut je u bolnici u Pasjanu.

Ivica Đuzić je RTS-u preneo da ne postoji nikakav sukob između njegove i porodice Albanaca koji su njegovog sina izboli nožem, te da se čak i poznaje sa ocem jednog od napadača. Tvrdi da je četrdesetšestogodišnji Albanac držao njegovog sina dok ga je jedan od dvojice maloletika napao nožem.

Odbio je da da izjavu policiji o napadu na sina i ističe da im ne veruje, zabrinut da će napadači biti oslobođeni.

“Čitav slučaj nameravam da izguram do kraja, zbog čega mi je potrebna pomoć naše države. Ja imam petoro dece, živim od socijale i nemam za advokata, zato od naše države tražim samo jedno, da mi obezbedi advokata”, kaže Ivica Jocić.

Policija je u svom dnevnom izveštaju saopštila da se incident dogodio juče oko 13 časova i da su dve osobe, nakon trenutne svađe oko psa, umešane u fizički obračun.

“Dvojici umešanih u slučaj ukazana je medicinska pomoć. Policija ovaj slučaj vodi u koordinaciji sa tužiocem”, dodaje se u saopštenju.

Ranjeni Boban Đuzić rekao je RTS-u da su ga trojica Albanaca napala s leđa, iz čista mira dok je šetao psa. Kaže da ih poznaje, da su iz njegovog sela.

“Danas su me napali Albanci iz čista mira kada sam se vraćao kući. Trojica su me napala, s leđa. Znam napadače, iz mog sela su – jedan ima 12, drugi 17 i treći 46 godina”, rekao je Boban.

Navodi da je pozvao policiju, koja je došla, ali da nije bilo nikoga u okolini koji bi mogli da posvedoče.

Comments

Pročitaj još