• Početna>
  • Vesti>

Lakušić povodom Božićnog koncerta: Podrška domaće publike mnogo znači za budući rad

Foto: Radio Mitrovica sever

KUD“Kopaonik“ kao i svake godine sezonu počinje Božićnim koncertom, u danima kada proslavljamo najradosniji hrišćanski praznik kada se svi radijemo i porodično slavimo na tradicionalni način. Naši članovi se dugo raduju tome, jer su dugo radili kroz sekcije i željno očekuju nastup koji je zakazan večeras za 18 sati u Centru za kulturu „Sava Dečanac“ u Leposaviću, rekao je za program Radija Kosovska Mitrovica direktor KUD-a“Kopaonik“ Đorđe Lakušić.

„Prilika je da sve generacije koje rade u okviru društva u različitim sekcijama, prikažu šta su zamislili sa svojim rukovodiocima. Ja jsam sve to uobličio kao scenario kroz jedan ukupan program. To će biti jedan sadržajan koncert i pravi doživljaj, jedna lepa priča koja će sat i po vremena odvojiti publiku od svakodnevnih problema i stresova. U svakom pogledu priredićemo noć za radovanje i veselje, pogotrovu za najmlađe članove na sceni kojih je preko dve stotine, ne računajući veterane i pripemni i prvi ansambl KUD-a, jedan spektar prelepog programskog sadržaja a razlikovaće se u potpunosti od prošlogodišnjeg repertoara.

Mi nemamo naviku da ponavljamo programe, svaka godina je godina nova u kojoj se stvaraju novi programski sadržaji, nove koreografije i pevaju nove pesme. To će biti mesto za uživanje večeras u Centru za kulturu „Sava Dečanac“ u Leposaviću“, rekao je Lakušić za Radio Kosovska Mitrovica.

Članovi KUD-a “Kopaonik“ iz Leposavića su nastupali svuda i na svim kontinentima i kroz folklor i kulturno stvaralaštvo predstavili Srbiju i kulturnu baštinu u najboljem svetlu, ali ne kriju da je svoja publika i igra u Leposaviću poseban doživljaj.

„Istina, Leposavić je poznat po tome, naši sugrađani vole folklor i podržavaju kulturno umetničko društvo, i nemamo dileme da će biti prepuna sala večeras. Nije isto igrati pred svojom publikom i pred publikom na gostovanjima, to je poseban događaj za naše članove a podrška domaće publike mnogo znači za budući rad“, dodao je Lakušić.

Da je to istina, pokazuje veliko interesovanje za večerašnji koncert i ulaznice koje su već rasprodate. Božićni koncert KUD-a „Kopaonik“ u Leposaviću u sali Centra za kulturu „Sava Dečanac“ počinje  večeras u 18 časova.

Comments

Pročitaj još